V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.432 klicev. Med 592 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa sta umrli dve osebi. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila.

Ob 11.50 sta na južni ljubljanski obvoznici v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč poškodovani osebi iz vozila, očistili vozišče in posuli po vozišču razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 14.26 je pri naselju Straža pri Raki, občina Krško, motorno kolo zbilo pešca. Gasilci PGE Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče. Posredovali so tudi reševalci NMP Krško. Trčenje motorista in peške je bilo tako silovito, da sta 24-letni motorist in 79-letna peška umrla na kraju nesreče. Cesta je bila zaprta več kot tri ure, preiskava vseh okoliščin pa še ni končana.

Ob 15.19 sta na Šmarski cesti v Kopru trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in nudili pomoč nepoškodovani voznici izstopiti iz osebnega vozila. Reševalci Reševalne službe slovenske Istre so eno osebo prepeljali na preventivni pregled v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 21 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 drzni tatvini ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 15. 9. 2022 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo KTM super adventure 1290, oranžno-črne barve, letnik 2022, registrskih oznak LJ 18-CJ.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 100 oseb in sicer 38 na območju PU Koper, 37 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (36), Afganistana (19) in Burundija (9).

Spletno uredništvo