V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.558 klicev. Med 615 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 6.19 sta na ankaranski vpadnici v Kopru trčila tovorno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda Prehospitalne enote Obala, ki je nato poškodovanca na kraju oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 12. 31 se je na regionalni cesti izven naselja Markovci zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Mladoletna kolesarka je vozila kolo po pločniku preko mostu čez reko Dravo in se umikala postavljenemu prometnemu znaku. Pri tem je izgubila ravnotežje in padla na cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik tovornega vozila in z zadnjim kolesom polpriklopnika povozil kolesarko. Zaradi hudih poškodb je kolesarka umrla na kraju nesreče.

Ob 14.27 sta na cesti v naselju Čiginj v občini Tolmin trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, vozišče posuli z vpojnimi sredstvi in nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so nato poškodovanca dokončno oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 16.58 je na avtocesti pred pokritim vkopom Karteljevo v smeri Novega mesta, občina Novo mesto, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, izvlekli vozilo izpod odbojne ograje in nudili pomoč delavcem vlečne službe. Reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto so v nesreči tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavci DARS-a pa so zavarovali kraj nesreče in očistili posledice nesreče.

Ob 16.57 sta na cesti v Preddvoru trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GARS Kranj so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nezgode, nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu, nudili pomoč policistom in reševalcem NMP Kranj. Poškodovanega motorista so dokončno oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Ob 22.06 sta v križišču Kajuhove in Litijske ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem pri iznosu iz vozila in oskrbi poškodovane osebe. Reševalci NMP Ljubljana so jo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 50 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 7 groženj, 6 povzročitev telesne poškodbe, 4 ponarejanja denarja, 2 drzni tatvini, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 18 na območju PU Koper, 16 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (14), Pakistana (8), Bangladeša (6).

 

Spletno uredništvo