V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.349 klicev. Med 538 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 114 kaznivih dejanj.

 

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 7 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 7.21 je v bližini naselja Nemški Rovt, občina Bohinj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka in dvignili vozilo nazaj na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.48 se je v naselju Dobravlje, občina Ajdovščina, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.59 je v naselju Tolsti Vrh p. R. na K. – Del v občini Ravne na Koroškem trčilo pet vozil. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, očistili cestišče in nudili pomoč ostalim službam. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Slovenj Gradec.

Ob 16.08 so v naselju Moste, občina Komenda, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, očistili cestišče in usmerjali promet. Reševalci NMP Kamnik so udeležence na kraju pregledali in eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.16 sta na avtocesti Brezovica–Vrhnika, občina Brezovica, trčili kombinirano in osebno vozilo. Pri tem se je kombinirano vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in postavili pivnike v bližini potok. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 22.27 sta v križišču Kajuhove ulice in Letališke ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 50 tatvin, 31 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 grožnje, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 drzno tatvino ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 62 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 58 na območju PU Novo mesto ter po 2 na območju PU Kranj in PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 32 državljanov Rusije, 11 Kube in 5 Alžirije.

Spletno uredništvo