V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.484 klicev. Med 579 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 89 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 71 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo.

Ob 3.55 se je v krožišču na ulici XIV. divizije v Celju prevrnilo tovorno vozilo za prevoz živali. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, odklopili akumulator, sanirali cestišče, vozilo postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč reševalcem, policiji in veterinarski službi. Reševalci NMP Celje so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli ter prepeljali v SB Celje. Za živali je so poskrbeli uslužbenci veterinarske službe.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje se je ob 7.48 je na Ljubljanski cesti na Bledu, kolesar zapeljal s ceste in pristal v potoku. Gasilci PGD Bled so kolo in kolesarja prenesli do ceste. Oseba padca ni preživela. Policija pa je naveden primer opisala kot nesrečo en dan prej, v poznih večernih urah. Zapisali so: 28. 6. 2022 okoli 22.15 se je na kolesarski cesti izven Bleda zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 34-letni moški je vozil kolo v smeri Lesc in v spodnjem krožišču zapeljal naravnost izven ceste, kjer je padel v potok. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Ob 15.15 sta na cesti Dravograd–Radlje ob Dravi v naselju Sv. Duh, občina Dravograd, trčili kombinirano in osebno vozilo. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem ter gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, pomagali policiji ter reševalcem NMP. Poškodovana je bila ena oseba, ki so jo na kraju oskrbeli reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so cesto očistili. Zaradi zaprtja regionalne ceste so posredovali gasilci PGD Trbonje, ki so na vzporedni stranski cesti usmerjali promet.

Ob 15.54 se je na cesti v naselju Smlednik v občini Medvode osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, postavili vozilo na kolesa ter očistili cestišče. Reševalci so poškodovanca prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 31 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 20 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 drzno tatvino ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 21 oseb, 9 na območju PU Koper, 5 na območju PU Nova Gorica, 4 na območju PU Murska Sobota in 3 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (6), Bangladeša (5) in Turčije (4).