V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.171 klicev. Med 483 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 78 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 63 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 1.05 sta na avtocesti v smeri Šentilja, občina Maribor, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GB Maribor so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja v vozilih. Udeleženci nesreče so uspeli sami zapustiti vozila, reševalci NMP Maribor so oskrbeli tri poškodovane osebe.

Ob 11.55 si je na Krumperški cesti v Domžalah kolesar pri padcu poškodoval glavo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, poškodovanca imobilizirali in predali v oskrbo reševalcem NMP Domžale. Ti so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.04 se je na cesti v Logarsko dolino, občina Solčava, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in nevtralizirali iztekle tekočine. Ena oseba se je poškodovala. Reševalci NMP Mozirje so jo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

1. 11. 2022 ob 16.05 se je na regionalni cesti med Novim mestom in Stražo zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 71-letna voznica je vozila osebni avtomobil po regionalni cesti izven naselja, iz smeri naselja Srebrnič v smeri naselja Potok. V bližini naselja Srebrniče je dohitela 53-letnega kolesarja in z desno sprednjo stranjo avtomobila trčila vanj. Kolesar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Zaradi prometne nesreče je bila cesta v zaprta za ves promet.

Ob 0.42 sta na avtocesti Obrežje–Ljubljana pri naselju Korenitka, občina Trebnje, v smeri proti Ljubljani, trčili osebni vozili. V trčenju je eno od vozil odbilo s cestišča na travnik, kjer se je prevrnilo in obstalo na strehi. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Trebnje so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo odpeljali v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 31 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 35 tatvin, 24 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter po 1 rop in 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 234 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 140 na območju PU Koper, 74 na območju PU Novo mesto, 20 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (67), Afganistana (48) in Burundija (34).

 

Spletno uredništvo