V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.251 klicev. Med 542 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2  nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.19 je na cesti v bližini naselja Nova Lipa, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek z vodo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj, odklopili akumulator in s tehničnim posegom vozilo potegnili iz vode na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 7.53 se je v Metlečah, občina Šoštanj, osebno vozilo prevrnilo in obstalo na boku. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili osebo, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so poškodovano osebo pregledali na kraju dogodka.

Ob 10.45 sta v križišču ulice Bežigrad in Parmove ulice v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer je eno obstalo na strehi. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, počistili cestišče, s tehničnim posegom postavili prevrnjeno vozilo nazaj na kolesa in poškodovani vozili umaknili s cestišča. Poškodovanih oseb v nesreči ni bilo.

Ob 14.55 je v Zadnji vasi, občina Radovljica, voznik štirikolesnika izgubil nadzor nad vozilom, zdrsnil po klancu in se poškodoval. Gasilci GARS Kranj in Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, oskrbeli poškodovanega voznika do prihoda reševalcev in nudili pomoč pri prenosu do reševalnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 19 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 3 ponarejanja denarja, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 222 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 142 na območju PU Koper, 59 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Celje, 8 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (101), Rusije (60) in Konga (17).

 

Spletno uredništvo