V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.495 klicev. Med 605 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 147 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

 

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozila.

Ob 17.19 sta na Ankaranski cesti v Kopru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite tekočine. Poškodovani osebi so reševalci NMP na kraju oskrbeli in ju prepeljali v SB Izola.

Ob 17.44 je na območju Zaloke v občini Zagorje ob Savi osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo. Voznik je pred prihodom reševalnih služb zapustil kraj nesreče. Gasilci PGD Trbovlje in Zagorje-mesto so na kraju zavarovali vozilo in odklopili akumulator. V vozilu so se nahajale male živali, zato je bila na kraj napotena veterinarska služba.

Ob 19.30 se je pri kraju Idrsko, občina Kobarid, pri ponesrečenem pristanku poškodoval jadralni padalec. Reševalci NMP Tolmin so ga na kraju oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v SB v Šempeter pri Gorici.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, po 9 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

V času od 15. 5. do 14. 6. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Renault Clio, letnik 2020, kovinsko sive barve, reg. oznak LJ 27-ADR.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 22 oseb, 19 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Nova Gorica. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Pakistana (18) in Afganistana (2).