V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1142 klicev. Med 442 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 43 kaznivih dejanj.

V 49 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo.

Ob 10.19 sta na cesti Kočevje–Novo mesto trčila osebni avto in motorist. Reševalci NMP Kočevje so hudo poškodovanega motorista prepeljali do ZD Kočevje, kjer ga je prevzela ekipa HNMP in ga s helikopterjem SV prepeljala v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali mesto pristanka helikopterja.

Ob 12.39 sta v Kampelu, občina Koper, trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč ponesrečenemu motoristu do prihoda reševalcev Reševalne službe slovenske Istre. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v SB Izola.

Ob 13.22 sta v križišču Drenikove in Verovškove ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovani voznici v vozilu in prenosu do reševalnega vozila.

Ob 13.40 je na Čopovi poti v Kamniku padla kolesarka. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče in do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Odpeljana je bila v UKC.

Ob 15.44 je v naselju Zatrnik, občina Gorje, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP Bled in policiji ter odstranili motor s cestišča.

Ob 18.19 je v naselju Breznica pod Lubnikom, občina Škofja Loka, osebno vozilo zdrsnilo na rob strme brežine. Gasilci PGD Škofja Loka so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, vozilo izvlekli in ga postavili nazaj na cesto. Poškodovan ni bil nihče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 15 tatvin, 13 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb, nasilji v družini in grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 205 oseb, in sicer 130 na območju PU Koper, 40 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Maribor in 10 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (58), Indije (40) in Iraka (36).

Spletno uredništvo