V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1462 klicev. Med 623 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 83 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 124 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Včeraj,  okoli  16. ure se je v križišču Potočnikove in Detelove v Domžalah zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta  bila udeležena voznik osebnega vozila in  voznik mopeda.  Do  prometne  nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda  v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal z njegove desne strani.  Pri  tem  se  voznik mopeda huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana.

Včeraj,  okoli  19. ure se je na Vojkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta  bila  udeležena  voznik osebnega vozila in voznik mopeda.  Do  prometne nesreče  je prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču  odvzel prednost mopedistu. Pri tem se voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  20.30  se  je  v  križišču  Topniške in Vilharjeve ceste  v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznica e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica  e-skiroja  zaradi nepravilne smeri vožnje trčila v osebno vozilo. Pri  tem  se  voznica e-skiroja lažje telesno poškodovala.

Včeraj, okoli 23.45 se je na Miklošičevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri je  bil  samoudeležen  voznik  e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti padel  in  se lažje telesno poškodoval.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Ziherlovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti  padel  in  se lažje  telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti  pri  njem  pokazal 0.61 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.  Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli 18. ure se je v naselju Lesno Brdo zgodila prometna nesreča, v  kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se  lažje telesno poškodoval.  

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju in 28 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, ponarejanji listin, ponarejanji denarja in grožnji ter eno preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

V  Domžalah  je  neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo gorsko kolo znamke Cube Aim. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V  Mostah  je neznani storilec vlomil v kleti in iz ene odtujil kolo znamke Ghost Racelector EBS (črno – rdeče barve) in visokotlačni čistilec Kercher iz  druge  pa gorsko  kolo Cannondale  XC/MTB  (črne barve). Lastnika je oškodoval za skupno okoli 3.000 evrov.

Na  Viču je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil različno električno orodje in električne kable na kolutih. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na  območju  Bežigrada je neznani storilec vlomil v kleti in iz ene odtujil moško kolo znamke Specialized iz druge pa  moško gorsko kolo znamke Diamnod Back. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 1.400 evrov.

V  okolici  Kamnika  so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili lesene palete. Podjetje je oškodovano za okoli 500 evrov.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 29 oseb, in sicer 18 na območju PU Koper, sedem na območju PU Novo mesto in štiri na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Irana (9), Kube (5) in Indije (4).