V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1671 klicev. Med 641 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 81 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 97 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali enega voznika.

Ob 8.11 sta v Rumanji vasi, občina Straža, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi, usmerjali promet do prihoda policije, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in očistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so dve osebi oskrbeli na kraju nadaljnje pomoči nista potrebovala. Dežurni delavec cestnega podjetja je kraj prometne nesreče zavaroval s prometno signalizacijo.

Ob 12.25 je na Glavnem trgu v Mengšu osebno vozilo pri premiku na parkirišču zbilo peško. Gasilci PGD Kamnik in Mengeš so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi ponesrečenke.

Ob 13.19 sta v Škocjanu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ponesrečeno osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 13.41 sta na Rogaški cesti v Poljčanah trčila osebno vozilo in motorno kolo. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega motorista. Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP v Mariboru in ponesrečenca prepeljal na zdravljenje v UKC Maribor.

Ob 19.54 je na cesti Cerklje ob Krki–Veliko Mraševo, občina Brežice, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in z vozilom pristala v obcestnem jarku. Gasilci PGE Krško so proti naletno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo na vozilu, posipali iztekle motorne tekočine, z dvigalom postavili vozilo na cestišče in nudili pomoč policiji in avto vleki. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 40 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, tri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, nasilji v družini in grožnji ter eno ponarejanje listin, drzno tatvino, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 37 oseb, in sicer 19 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Maribor in 6 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (20), Indije (8) in Kube (4).