V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1487 klicev. Med 581 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 151 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 113 kaznivih dejanj.

 

V 126 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo.

Ob 8.52 je v naselju Dramlje, občina Šentjur, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo na bok. Dve osebi sta se poškodovali. Reševalci NMP so ju odpeljali v bolnišnico. Gasili PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Šentjur in Celje pri oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulator na vozilu, posuli vpojno sredstvo po izteklih motornih tekočinah in vozilo postavili na kolesa ter ga zvlekli na cesto.

Ob 12.39 sta v naselju Trnje trčili osebni vozili. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Gasilci IGE Nafta Lendava so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP in policiji.

Ob 15.55 sta na cesti Bovec – Žaga pri hotelu Boka, občina Bovec, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Voznik motornega kolesa se je huje poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Tolmin. Posadka s helikopterjem SV v spremstvu ekipe HNMP ga je prepeljala v UKC v Ljubljano. Gasilci PGD Bovec so nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem ter urejali promet in cestišče.

Včeraj,  nekaj  pred  17.  uro  se je zgodila  prometna nesreča na Škofljici, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik trikolesnika. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču Šmarske  ceste in Ulice 16. maja zavijal levo na ulico, v tem času pa ga je nepravilno  pričel  prehitevati voznik trikolesnika, ki je trčil v sprednji del osebnega  vozila. Po trčenju ga je odbilo v drog javne razsvetljave in elektro  omarico  ob vozišču.  V  nesreči  se  je voznik trikolesnika huje poškodoval, vendar po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Po vseh zbranih podatkih bo vozniku trikolesnika izdan ustrezen ukrep.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju in 16 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 27 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 10 groženj, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, dva ropa in nasilji v družini ter eno ponarejanje listin, drzno tatvino in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Med 8. in 11. 6. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Fiat 500, bele barve, letnik 2019, registrskih oznak KP AF-021.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 43 oseb, in sicer 24 na območju PU Koper, 12 na območju PU Maribor in 7 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (12), Konga (8) in Pakistana (5).

Spletno uredništvo