V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1536 klicev. Med 612 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 102 prometni nesreči s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko in 1 z hudo telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

Ob 11.30 se je pri vasi Ravne v občini Bloke zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesar. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja, zavarovali mesto pristanka helikopterja LPE in poškodovanca prenesli v helikopter, ki ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 12.43 je v kraju Rogatec, občina Rogatec, voznik tovornega vozila skušal ustaviti tovorno vozilo na brežini in padel pod kolo vozila. Reševalci NMP so poškodovanega oskrbeli in ga prepeljali v SB Celje. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka in preventivno preverili vozilo, zaradi iztekanja motornih tekočin.

Ob 15.59 sta na ljubljanski južni obvoznici iz smeri Barja proti Viču trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulatorja na poškodovanih vozilih. Nosečnico, ki se je lažje poškodovala so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana ter je odpeljali v UKC Ljubljana na pregled. Mesto trčenja so gasilci posuli z absorbentom ter ga počistili.

Ob 17.15 sta v naselju Tržišče, občina Sevnica, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Sevnica so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem, policiji, cestni in vlečni službi ter posipali iztekle motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 57 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 49 tatvin, 23 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 4 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ropa in grožnje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 108 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 45 na območju PU Koper, 43 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Maribor in 8 na območju PU Celje. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (21), Pakistana (21) in Iraka (20) .

 

Spletno uredništvo