V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1192 klicev. Med 455 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 100 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 82 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in 4 z hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Ob 9.22 se je na cesti Tupaliče–Možjanca, občina Preddvor, pri padcu poškodoval kolesar. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kranj. S helikopterjem LPE v spremstvu dežurne ekipe GRS Brnik je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Ob 10.02 sta v Maistrovi ulici v Kamniku, pri glavni avtobusni postaji trčila osebno vozilo in motorno kolo. Motorist je padel in se poškodoval. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, motoristu oskrbeli površinske rane, z vpojnim sredstvom posuli iztekajoče motorne tekočine, usmerjali promet, nudili asistenco pri nalaganju poškodovanega motorja in počistili cestišče.

Ob 11.58 sta med Tubljami in Materijo, občina Hrpelje – Kozina, v naletu trčili osebno in kombinirano vozilo s prikolico. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Sežana, odklopili akumulatorja in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Sežana so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju. Cesta Hrpelje–Starod je bila zaradi dogodka zaprta.

Ob 12.55 je na cesti Črmošnjice–Črnomelj pri naselju Ručetna vas, občina Črnomelj, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste ter se večkrat prevrnil. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so dve poškodovani oskrbeli na kraju ter jih odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 13.11 sta pri naselju Mereče, občina Ilirska Bistrica, v naletu trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica, policiji in dežurni cestni službi. Poškodovana oseba je bila prepeljana v ZD Ilirska Bistrica. Cesta je bila zaradi dogodka zaprta.

Ob 14.42 sta na regionalni cesti Gobovce–Črnivec, občina Radovljica, trčila osebno vozilo in motor. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Radovljica in Bled.

Ob 22.01 je v naselju Bele vode, občina Šoštanj, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Velenje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter reševalcem nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenega motorista. Reševalci NMP Velenje so ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 51 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov,
5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja listin in grožnje. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 43 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 33 na območju PU Maribor, 7 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (33), Bangladeša (7) in Afganistana (3).

Spletno uredništvo