V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.150 klicev. Med 467 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 71 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 55 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je umrla 1 oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 11.40 se je na cesti med Idrijo in Godovičem, občina Idrija, ob trku z osebnim avtomobilom poškodoval voznik motornega kolesa. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Idrija pri oskrbi poškodovanega motorista.

Ob 15.41 sta v Škofji vasi, občina Celje, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali motorne tekočine, pomagali policistom in reševalcem. Reševalci NMP Celje so oskrbeli poškodovano osebo in jo prepeljali v SB Celje.

4. 9. 2022 ob 16.20 se je na avtocesti Hajdina – Maribor v razcepu Slivnica zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 51-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Ptuja proti Mariboru, kjer je zapeljal na makadamsko bankino ter trčil v varnostno ograjo in pri tem padel po vozišču. Zaradi hudih telesnih poškodb je voznik motornega kolesa na kraju nesreče umrl.

Ob 16.44 je v Orešju, občina Ptuj, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in bočno trčil v drevo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 18.50 se je na regionalni cesti Spodnja Idrija–Dolenja Trebuša, pri naselju Reka, občina Cerkno, v prometni nesreči poškodoval voznik motocikla. Oskrbeli so ga reševalci NMP Idrija in ga pripravili za helikopterski prevoz. Helikopter SV je poškodovanega motorista v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Idrija so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, vpojno sredstvo posuli po izteklih motornih tekočinah, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP Idrija.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je policija zabeležila 26 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 148 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 75 na območju PU Koper, 58 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Maribor, 5 na območju PU Celje in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (32), Konga (24), Burundija (22).

 

Spletno uredništvo