V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1061 klicev. Med 395 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 80 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

V 70 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 2.42 se je v naselju Povir, občina Sežana, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci ZGRS Sežana so nudili prvo pomoč poškodovancu, kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana. Poškodovanega voznika motornega kolesa so reševalci prepeljali v SB Izola.

Danes zjutraj ob 6.27 je na počivališču Lom v smeri Kopra, občina Logatec, tovorno vozilo povozilo peško, ki je obstala pod tovornjakom. Očividci so uspeli izvleči žensko izpod tovornjaka že pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec, ki so nato nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Logatec. Reševalci so poškodovanko na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju in devet v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 12 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, tri nasilja v družini, dve grožnji in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 38 oseb na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Nepala (15), Indije (10) in Pakistana (6).

 

Spletno uredništvo