V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.181 klicev. Med 528 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 6.51 je v Hrastjah, občina Kranj, pri trku v drog javne razsvetljave zagorelo osebno vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, vozilo pogasili, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. O dogodku so bili obveščeni upravljalci javne razsvetljave in policisti PU Kranj.

Ob 10.50 sta na Vipavski cesti v Rožni dolini, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, na poškodovanih vozilih odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekoče. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala.

Ob 11.12 je na Dolgi njivi, občina Kanal, padel motorist in se lažje poškodoval. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta zavarovala kraj dogodka, reševalci NMP Nova Gorica pa so oskrbeli lažje poškodovanega motorista.

Ob 13.11 so v naselju Črna pri Kamniku, občina Kamnik, na cesti proti Svetemu Primožu gasilci PGD Kamnik s tehničnim posegom iz jarka izvlekli osebno vozilo, ki je zapeljalo s ceste in nasedlo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 vlomov, 27 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini ter po 3 povzročitve telesnih poškodb in grožnje.

 

Spletno uredništvo