V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1551 klicev. Med 626 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

 

V 101 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih nesrečah huje telesno poškodovani, v dveh prometnih nesrečah pa sta dve osebi umrli. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo.

22. 6. 2022 ob 18.59 se je v naselju Škofja vas, občina Celje zgodila prometna nesreča v kateri je umrla ena oseba. 35 voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Celja proti Vojniku in trčil v 58 letnega voznika osebnega vozila, ki se je vključeval v promet z dovozne poti. Voznik motornega kolesa se je v prometni nesreči hudo telesno poškodoval in je umrl na kraju nesreče.

22. 6. 2022 ob 20.30 se je na nekategorizirani cesti v bližini kraja Nadole, občina Žetale, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 73-letni voznik je vozil delovni stroj vozil po nekategorizirani cesti in je zapeljal izven vozišča na travnato brežino, kjer se je stroj prevrnil. Pri tem se je 73-letni voznik hudo telesno poškodoval in je umrl na kraju nesreče. V prometni nesreči je bil prav tako lahko telesno poškodovan 72-letni sopotnik na delovnem stroju, ki je bil odpeljan Splošno bolnišnico Ptuj.

Ob 13.12 je pred naseljem Zagon, občina Postojna, pri prehitevanju tovornega vozila, padla motoristka. Posredovali so gasilci PGD Postojna, ki so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, zavarovali kraj pristanka helikopterja, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v helikopter in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovano je v spremstvu dežurnih reševalcev HNMP Brnik prepeljal helikopter Slovenske vojske v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, tri ponarejanja denarja, nasilja v družini in grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop ter drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 95 oseb, in sicer 47 na območju PU Koper, 30 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (18), Burundija (16) in Bangladeša (15).