V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.596 klicev. Med 633 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 136 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile 4 smrtne prometne nesreče, v katerih je umrlo 5 oseb. Letos so slovenske ceste terjale 54 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 50 smrtnih žrtev.

Ob 11.17 sta v križišču Trzinske obvoznice ter Dobrave v Trzinu trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Gasilci so vozniku in sopotnici motornega kolesa nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale. Reševalci so poškodovana dokončno oskrbeli ter ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.42 je na regionalni cesti Trojane–Želodnik, pri naselju Učak, občina Lukovica, voznica osebnega vozila iz neznanega razloga zapeljala s cestišča v obcestni jarek. Pred prihodom gasilcev CZR Domžale je bila voznica izven vozila. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter reševalcem pomagali pri oskrbi ponesrečenke, katero so reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.43 je v naselju Lemberg pri Novi Cerkvi v občini Vojnik osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na boku. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno poškodovano osebo in ji nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator ter vozilo postavili nazaj na kolesa. Vozilo je v celoti uničeno, poškodovana oseba pa je bila prepeljana v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 18 vlomov, 7 povzročitev telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja nasilja v družini in grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in ponarejanje denarja ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 43 oseb, in sicer 21 na območju PU Koper, 20 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (9), Iraka (8) in Pakistana (6).