V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1530 klicev. Med 601 interventnim dogodkom, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 92 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 15 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznico osebnega avtomobila in voznika mopeda na območju Policijske uprave Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Koper.

Ob 8.26 je na avtocesti Maribor–Ljubljana, pri razcepu Slivnica, občina Hoče-Slivnica, kombinirano vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine. Voznika kombiniranega vozila so reševalci NMP Maribor prepeljali v UKC Maribor.

Ob 10.20 sta na Ljubljanski cesti na Bledu čelno trčila osebo vozilo in avtobusom. Gasilci PGD Bled in GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in ji nudili pomoč do prihoda reševalcev. Prečrpali so večjo količino goriva, posuli in očistili iztekle motorne tekočine na cestišču ter nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe.

Ob 15.35 so v prometni nesreči na avtocesti Ljubljana–Celje pri izvozu Šentjakob v Ljubljani v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na dveh vozili ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in onesnaženje očistili. Poškodovanih ni bilo, a je nesreča povzročila zastoje na ljubljanskem ringu.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 62 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 49 tatvin, 18 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 nasilji v družini ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja denarja, ropa in ponarejanja listin. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Celje in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 169 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 102 na območju PU Koper, 56 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Murska Sobota, 4 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (52), Burundija (30) in Pakistana (24).

 

Spletno uredništvo