V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.397 klicev. Med 585 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 147 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

 

V 130 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.40 sta na Zlatem polju v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z absorbenti posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi v nesreči poškodovanima osebama.

Ob 6.25 sta na avtocesti Celje–Ljubljana, pred izvozom Trojane, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, pregledali udeležene osebe ter očistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 7.38 sta na nadvozu čez železniško progo v naselju Moškanjci, občina Gorišnica, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovancev in vlečni službi pri nalaganju vozil. Reševalci NMP Ptuj so v SB Ptuj prepeljali dve osebi.

Ob 7.40 je v kraju Šešče pri Preboldu, občina Prebold, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek in pristalo na strehi. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, postavili vozilo na cestišče, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 14.46 sta v naselju Velika Loka, občina Trebnje, trčila osebno vozilo in voznik s kosilnico. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo na kraju oskrbeli reševalci NMP Trebnje in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem. Dežurni delavec cestnega podjetja je očistil cesto.

24. 11. 2022 ob 21.20 se je na avtocesti A5, izven naselja Vučja vas, Občina Križevci, UE Murska Sobota, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 48-letni voznik tovornega vozila je vozil iz smeri Murske Sobote proti Mariboru. Ko je pripeljal izven naselja Vučja vas, je trčil v zadnji del priklopnika, ki ga je vozil 54-letni voznik. Zaradi hudih poškodb je 48-letni voznik na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Ob 22.02 sta v križišču Ptujske ceste in Špeline ulice trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, iz enega vozila s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja in posuli iztekle tekočine. Reševalci NMP Maribor so dve poškodovani osebi prepeljani v UKC Maribor.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju in 9 v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 3 grožnje, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V času od 22. 11. 2022 do 24. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden Fiat 500, rdeče barve, letnik 2019, registrskih oznak LJ39-GIP.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 190 oseb, 138 na območju PU Koper, 37 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 34 državljanov Indije, ter po 27 Kube in Afganistana.

Spletno uredništvo