Krave na Veliki planini poškodovale vozilo in še kaj na območju PP Kamnik

Kronika PP Kamnik

14.8.2017

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO MOTORISTA NA RC STAHOVICA-ČRNIVEC
Policisti smo bili obveščeni, da je na regionalni cesti Stahovica – Črnivec prišlo do  padca motorista. Na kraju je patrulja ugotovila, da je motorist (tuji državljan) vozil iz smeri Črnivca proti Kamniku in v desnem ovinku zapeljal preblizu desnega roba, kjer mu je spodneslo motor in je padel na desni bok. Zaradi poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgenco. Na motornem kolesu ni nastala materialna škoda.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so v Kamniku imeli v postopku dva mlajša moška, katerima so zasegli zvitke s snovjo, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Policisti bodo snov poslali v analizo, po pridobljenih ugotovitvah analize bodo zoper oba ustrezno ukrepali.

15.8.2017

TATVINA KOLESA V KAMNIKU
Na policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in povedal, da mu je neznanec iz kolesarnice pred OŠ v Kamniku, v času med 14.8.2017 in 15.8.2017 odtujil nezaklenjeno cestno kolo. S tem dejanjem oškodovan za okoli 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil in ovadba.

KRAVE NA VELIKI PLANINI POŠKODOVALE VOZILO
Sprejeli smo prijavo poškodb vozila na poti na Veliko planino. Prijavitelja sta pojasnila, da sta svoja osebna avtomobila parkirala ob poti na planino, kjer so pašniki. Ko sta se vrnila k vozilu, je bila na njem vidna poškodba svetlečih napisov, zadnje registrske tablice in zadnjega brisalca. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da so vozilo poškodovale živali.

16.8.2017

GLASNA GLASBA V TUNJICAH
V Tunjicah je občanka z glasno glasbo motila nočni mir sosede. Ob prihodu patrulje na kraj je bila s strani policistov kršitev z glasno glasbo neposredno zaznana. Izdan ji je bil plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru.

17.8.2017

VINJENI VOZNIK V KAMNIKU
Patrulja je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je bil ustavljen v Kamniku. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima v voznik v izdihanem zrahu 0,86 mg/l alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

 TATVINA ALKOHOLNIH PIJAČ V TRGOVSKEM CENTRU V KAMNIKU
V trgovskem centru v Kamniku je varnostnik zalotil pijanega moškega, ki je odtujil 6 litrov pijače. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pijani moški v nahrbtnik zložil 6 steklenic različnih alkoholnih pijač in hotel zapustiti trgovino, ne da bi jih plačal. Policisti bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

18.8.2017

PROMETNA NESREČA NA GC MOSTE – MENGEŠ
Na relaciji Komenda-Mengeš je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Most proti Mengšu. Ko je pripeljal do izvoza za Drnovo, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeče vozilo, ki ga je pravilno vozil voznik, ki je zavijal levo. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Nastala skupna materialna škoda cca. 13.000 EUR. Povzročitelju je bila izdana globa za prekršek.

19.8.2017

VLOM V GOSTINSKI LOKAL V KAMNIKU
Neznani storilec je v času med 01.00 in 06.40 uro na vzvod vlomil skozi vrata gostinskega lokala v Kamniku lokala, kjer je odtujil tablični računalnik znamke Lenovo. Materialna škoda znaša cca. 700 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

GLASNA GLASBA V KAMNIKU
V večernem času se je iz prostorov enega izmed bivših podjetij v Kamniku slišala  glasna glasba. Na kraju ugotovljeno, da gre za dejansko predvajanje glasne glasbe, kršitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

20.8.2017

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
Pred trgovskim centrom v Kamniku je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov.

Fotografija je simbolična.

Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovljeno, da je voznik prvega vozila vozil po parkirnem prostoru, nakar se pri parkiranju ni prepričal, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu, zaradi česar je trčil v parkiran osebni avtomobil oškodovanke. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Podpisnik:
Aleksander Perklič
komandir Policijske postaje Kamnik