Konferenca članov OO SDS Domžale potrdila listo kandidatov za občinski svet in izglasovala uradno podporo županskemu kandidatu

Pretekli petek, 5. oktobra, so se na kandidacijski konferenci pred prihajajočimi lokalnimi volitvami srečali člani domžalskega občinskega odbora Slovenske demokratske stranke, zmagovalke spomladanskih parlamentarnih volitev in največje politične sile tako na domžalskem, kot tudi Sloveniji.

Prisotni na kandidacijski konferenci so s tajnim glasovanjem potrdili listo kandidatov za občinski svet občine Domžale, v nadaljevanju pa izglasovali, sedaj tudi uradno podporo kandidatu za župana občine Domžale, Metodu Marčunu.

Konferenco je otvoril predsednik OO SDS Domžale mag. Tomaž Deželak, ki je delo kmalu predal izvoljenemu delovnemu predsedstvu, sam pa se k besedi kmalu vrnil, ko je predstavil lokalni program SDS za Domžale. Kvalitetni programski dokument, ki se dotika najpomembnejših področij kvalitete življenja v naši občini bo kmalu, skupaj z listo kandidatov, predstavljen tudi vsem občanom, volivkam in volivcem. Naj pa do takrat izpostavimo le eno najbolj poudarjenih vsebin, to je obvezno znižanje cene komunalnih storitev, za kar se v domžalski SDS zelo močno zavzemajo.

V nadaljevanju je konferenca članov na tajnem glasovanju soglasno potrdila listo kandidatov za občinski svet občine Domžale, na kateri občinski odbor SDS Domžale ponuja mešanico sposobnih, kompetentnih in prodornih kandidatov, mešanico mladosti in izkušenj, magistre znanosti, podjetnike, gasilce, športnike, mlade in upokojence, skratka zasedbo, ki je pripravljena, da naredi vse, kar je v njihovi moči za napredek in razvoj domžalske občine, za njen prodor med najboljše občine v Sloveniji!

Zbrani na konferenci so kasneje glasovali še o podpori županskemu kandidatu, saj se je domžalska SDS tokrat odločila, da ne bo predlagala svojega županskega kandidata, ampak bo v luči prizadevanj za nujno potrebne spremembe v domžalski občini podprla najboljšega in najprepričljivejšega kandidata »od zunaj«. Tako je soglasno podporo članov občinskega odbora SDS Domžale, kot kandidat za župana občine Domžale, sedaj tudi uradno, prejel gospod Metod Marčun, predsednik krajevne skupnosti Radomlje in uspešen podjetnik.

Kar se je ugibalo in kar je na svoji Facebookovi strani pretekli teden že objavil lokalni odbor domžalske SDS, ter nekateri njegovi vidni člani, je zdaj postalo uradno.

Metod Marčun bo kandidat za mesto župana občine Domžale, in sicer zdaj tudi z uradno podporo občinskega odbora SDS Domžale!

S. D.