Ravnokar poslušam razpravo o novem zakonu o Igrah na srečo. Končno! Pomeni, da se končno ukine še zadnji steber financiranja lobijev v športu in bo končno prišel denar do športnikov.

Skozi to kolumno bi rad razčistil o pojmu UDBE in se ji opravičil v imenu Slovenije, čeprav nimam te pristojnosti.

Služba Državne Varnosti v času Jugoslavije je bila potrebna, kot v vsaki državi, tako kot je danes SOVA v Sloveniji, vendar je pomembno, kako striktno se drži svojih pravil. Te službe so namenjene k ohranitvi varnosti države in preprečiti nevarnost, preden se dejansko zgodi.

Slovenski fantje, ki so bili del te zgodbe in so še naprej operirali v Sloveniji, so si nekako izmislili svojo UDBO, kot da se ni zgodba končala. Koristili so skrite sklade te službe, do katere so imeli samo oni dostop, med sabo so bili povezani, ter grozili vsem možnim organom, ki so bili prej del te službe in so želeli odstopiti.

Torej slovenski fantje so naredili sramoto tej veličastni organizaciji. Še večjo napako pa so naredili, ker so želeli nastaviti svoje naslednike, kateri pa niti približno niso razumeli pomena UDBE, temveč so videli samo, kako so njihovi vzorniki delali za svoj račun. In tako je sledil propad Slovenije. In eden zadnjih teh stebrov, ki financira še del te mreže, je denar iz Loterije. Zato upam, da bo zakon končno sprejet in počasi ugasnil to prevaro.

Tako bodo tudi spomini na UDBO počasi oprani in vse skupaj se bo pospravilo v zgodovino.

 

Ekskluzivno za Portal OS piše Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor