Kaj če bi bila vojna? Ali bi sodniki odločali ali je naša pravica, da se branimo ali bi oni odločali, da moramo stati v prvi vrsti in biti streljani. Tako nekako razumem odločitev sodišča glede PC v javni upravi.

 

Ne razumem in najbrž nikoli ne bom razumel!

Vladajoča politika dejansko nima nič z aktualnimi zdravstvenimi razmerami, vse kar hočejo narediti je, da čim bolj zaščitijo prebivalce. Zavedati se moramo, da zato ne obstaja varnostni načrt, ker je popolnoma nova situacija za našo generacijo.

Če bi vojska prevzela oblast v takšnem primeru, bi vzeli varnostni načrt, kot da je biološka vojna in potem bi bili zapečateni v svojih hišah, vsak upor pa bi se končal s streljanjem, da se ne prenaša virus. Tega pa si ne želimo, temveč poskuša aktualna vlada reševati situacijo na najbolj mehak način. Ampak zaradi uporov in morda nerodne komunikacije z javnostjo, jim ne pustimo delovati, da bi bili učinkoviti… niti opozicija jim ne podpira. Izgleda tako, kot da bi opozicija želela smrt slovenskemu narodu… zato, da se jim poveča možnost izvolitve.

Morda se vse to čudno bere, ampak tako jaz iz neke varne razdalje opazujem sliko v Sloveniji. Morda se ne zavedate, kakšno sporočilo dajete svetu, ampak večina jih situacijo v Sloveniji tako dojema. Tudi EU ima popolnoma drugačno sliko o Sloveniji, kot jo prikazujejo mediji.

Torej ali si želimo epidemijo zajeziti ali ne, ni stvar sodišča, ne parlamenta, temveč logična odločitev. In vse je potrebno narediti, da se slovenska vrsta nadaljuje. Tukaj več ne gre za pravico govora, gibanja… svobode. Temveč govorimo o preživetju!

Ali je bolezen rdeče ali črne barve, ali virus čaka na odločitev sodišča… ali narava čaka na odločitev ljudi, ali bo dež počakal, da popravimo streho…. ali ali ali…

Narava ne pozna omejitev, pozna samo en zakon in to je zakon ravnovesja. Vse mora biti v ravnovesju. V naši družbi pa tega že dolgo ni več.

Vse, kar lahko iz tega še pozitivno potegnem je, da mlade družine več ne bodo imele stanovanjskega problema, ker jih več ne bo.

 

Ekskluzivno za Portal OS piše Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor