Tako nesrečna številka kolumne 13 je za nami in urednica mi ni prepovedala pisati. Sam pa sem se ustavil nekje na Portugalskem in glede na to, da se tukaj vse zapira imam občutek, da bom na Portugalskem preživel naslednjih nekaj mesecev.

 

Vse za delo na daljavo imam pri sebi, tako da bom vsa predavanja, svetovanja… ponovno izvajal preko Zooma in ostalih podobnih pripomočkov.

Sam bom iz tega zaprtja ponovno poskušal potegniti tisto najboljše, tako kot sem lahko iz leta v Združenih Arabskih Emiratih. Vendar na račun drugih… vseh tistih, ki se niso cepili in poslabšali zdravstveno stanje in sliko na Portugalskem.

Gre za neodgovoren del države in bojim se, da je v Sloveniji enako. Če se bo Slovenija zaprla, se bo izključno zaradi neodgovornih.

Čeprav je včasih veljal rek: Vsi na kolo za zdravo telo! Je danes kolesarjenje sinonim za tiste, ki želijo drugim »ne-zdravje«, da kaj hujšega ne omenjam.

Upam, da se jih večina cepi do konca avgusta, kajti država ne bo zdržala niti dneva zaprtja več.

No morda, pa vseeno iz tega potegnemo pozitivno stvar, da bomo nagrajeni samo tisti, ki smo se cepili, vsi ostali pa bodo prepuščeni »naravi«. Kot sam ves čas poudarjam, da moramo začeti voditi državo, kot bi jo vodila narava.

Narava počasi izloča tiste, ki so ovira napredku.