Moje potovanje z vlakom se še ni zaključilo. V Marseillu sem se zadržal slab teden in tudi v celoti dokončal roman. Ker pa sem že bil na poti in mednarodni vlaki še vedno ne vozijo, sem se odločil, da grem počasi proti Madridu v Španijo, kjer pa se bo 14.8. začela dirka po Španiji, katero je Primož Roglič že dvakrat dobil.

 

In trenutni stik, ki ga imam s Slovenijo je izključno šport, kar lahko spremljam preko radia, saj sem zelo slab z internetom.

Vsi mediji v Franciji si bili polni Pogačarja, ki je osvojil bronasto medaljo na Olimpijskih igrah, saj je že 2 x zmagal Veliko dirko po Franciji in je na nek način njihov nacionalni junak. Enako sedaj vidim v Španiji, kjer je Roglič postal Olimpijski prvak in prav tako dobil 2 x dirko po Španiji. Ne vem ali se teh uspehov tako veselimo tudi v Sloveniji, kot se tujci naših.

Morda znamo v športnih uspehih stopiti skupaj, ampak to je samo dva dni, potem pa smo spet sovražniki. Namesto, da bi vsakega, ki želi uspeti, pri tem samo še podprli, bomo vse naredili, da ne bo uspel. V resnici pa imamo vsi od vsakega uspeha veliko.

Kaj iz te slovenske lastnosti povzamem pozitivno? To, da bom imel cca 10 rezidenc, 8 potnih listov – državljanstev. In če še v decembru vse zvezde stojijo na moji strani, ko bodo imenovali dobitnike Nobelovih nagrad; se zagotovo ne bom predstavil kot Slovenec, najbrž bom Madžar. Dejal bom, da še nisem slišal za Slovenijo.

Ne najdem besed, kako jezen sem na Slovenijo, na slovenski narod, na vse uradne inštitucije… zaradi birokratizacije in napak, za katere nihče ne prevzame odgovornosti, sem izgubil vsaj 10 let življenja, ki ga nihče ne more povrniti.

Zato podpiram vse ideje aktualne vlade, ki želijo dobesedno porušiti sistem in ga poenostaviti. Vendar upam, da bodo enostavno resetirali državo, ker drugače ne gre.

Celotno aktualno stanje, pa podaljšujejo vsi tisti, ki se ne želijo cepiti. Protestirajo proti komu? Niti sami ne vedo natančno, kaj se dogaja, samo proti vsemu so… in zaradi takšnih izletnikov, stoji celotna družba… niti mednarodni vlaki zaradi njih ne vozijo.

Iz pozitivne strani, bi moral gledati pozitivno… a jaz sem zelo jezen na neodgovorne.

 

Piše: prof. dr. Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor