Posamezniki in politične opcije, ki se skrivajo za ljudmi in jih spodbujajo k nasilju, metanju kock, raket in drugih predmetov v policiste, ali v parlament, v katerem so od ljudi izvoljeni poslanci, niso in nikoli ne bodo predstavniki ljudstva.

 

Protesti organizirani pod pretvezo branjenja človekovih pravic (oz. da se posega v njihove pravice do nedotakljivosti), so v danih trenutkih neprimerni in so udarec za vse tiste, ki upoštevajo zdravstveno stroko.

Sedanja vlada vodi uspešno politiko. Imamo nizko število brezposelnih, visoko gospodarsko rast, na voljo so nam vse dobrine in kot v vseh demokratičnih družbah lahko svobodno izražamo svoja mnenja. V svetu in v EU nas ponovno spoštujejo in nas sprejemajo kot enakovrednega partnerja. Priznavajo nam odlično vodenje EU, slonečo na sodelovanju in povezovanju. Toda opozicijskim strankam to ne pomeni nič in gredo v svojem boju za oblast čez trupla. V znak svoje strahopetnosti in neznanja se skrivajo za ljudmi in jih ščuvajo proti vsem ukrepom. Ljudje pa se žal, ne zavedajo, da je strahopetnost lahko huda nevarnost za demokracijo, napredek in njih same.

Zaradi napredovanja znanosti imamo danes boljše življenjske pogoje kot kadar koli prej. Znanost je v preteklosti potrebovala več časa do novih odkritij. Danes znanost napreduje s svetlobno hitrostjo in je vse bolj razvita. Vendar se kljub temu pojavlja določen strah in posledično prebiranje spleta. Pojavljajo se razni »google doktorji«, ki sejejo neresnice o cepivih in prehitevajo čas. S potvarjanjem raziskav – kot je npr., da cepiva vsebujejo mikročipe in nanotehnologijo – v družbi ustvarjajo dodatno zmedo, strah in nejevoljo.

S tem strahom poizkušajo pritegniti ljudi, volivke in volivce in s tem priti na oblast. Vendar je slovenski narod že v preteklosti pokazal in dokazal, da je kot narod močan in da zmore. Tudi tokrat bomo zmogli, za nas in naše potomce. Vredno je!

 

Kolumno piše Leon Merjasec