Čas v katerem živimo, je na razpotju. To dokazujejo dejstva in dejanja v našem političnem prostoru. Dejanja Vlade, koalicije, dokazujejo, da nam gre za človeka, katerega se rešuje pred revščino in pred brezposelnostjo.

S finančno pomočjo se ostvarjajo nova delovna mesta, turizem ostaja v formi. Upokojenci so deležni povišic in drugih ugodnosti. Vlaga se v infrastrukturo, kot še nikdar v taki razsežnosti. Vse za napredek družbe kljub vsem težavam. Res je, da smo se za to tudi zadolžili, vendar ne tako kot v predhodnih vladah, ki so nas zadolžile predvsem zato, da smo sanirali banke, katere smo potem pod ceno prodajali. Dajale so občutek “kruha in iger” na račun stagniranja celotne družbe.

Sedaj, ko se rešuje korona kriza, v en glas vpijejo, da je sedanja oblast nedemokratična, jo zmerjajo celo z  fašistično. Pravijo, da smo nesposobni, koruptivni, da ljudem dajemo bombončke. Vendar je stanje čisto drugačno. Kdor vsaj malo razume sedanje stanje, lahko sam presodi zakaj in katerim se pomaga.

Prihaja čas, ko se bomo ponovno odločali s kom in kako naprej, zato vsak glas šteje. Naj prevlada razum, dejanja s katerim lažje živimo. Ne nasedajmo, da ljudje dobimo samo kruha in iger.

Srečno Slovenija

Za portal OS piše Leon Merjasec