KOLUMNA: Iz pozitivne strani, 8.del

Milan Krajnc, osebni arhiv

Vse mogoče je bilo povedano ob 30 letnici, vendar se moramo zavedati, da v zadnjem letu nismo mogli »zapraviti« tisto, kar je sedaj izgubljeno, temveč je vse to temeljilo na neki podlagi.

 

Vendar ni to tako slabo, kar se sedaj dogaja ali govori, če primerjam s svojim življenjem, sem se jaz v »Kristusovih« 33 letih ločil in tako imam občutek, da se dogaja s Slovenijo. Ne verjamem da se bo ločila med seboj, zagotovo pa bo prišla do točke 0, ko več drugače ne bo šlo, kot da se nekje temeljito »preusmeri«.

Ne glede na obtožbe in veliko slabih besed, ne vidim nič slabega v tem, še vedno ne razumem, zakaj se ne pusti in podpira vlade pri njihovem reševanju situacije; glede na to, da je prej bilo veliko napak, pa ni nihče nič dejal. Morda pa se upirajo ravno tisti, ki sedaj več ne morejo delati po svoje.

V resnici ta vlada veliko stvari ureja, postavlja takšna pravila, da bo nemogoče delati nepravilnosti, torej delajo edino dobro.

Če pogledam obtožbe nad predsednikom države Borutom Pahorjem, pravijo, da preveč leporeči in da je preblizu predsedniku vlade Janezu Janši. Prepričan sem, da sta ona edina dva, ki vesta, kam je potrebno Slovenijo peljati.

Namreč tudi meni so pred leti enako govorili kot Borutu Pahorju, da samo govorim nič pa ne naredim… vsake sanje se začnejo, tako da poveš na glas. In Borut je edini do sedaj, ki je na funkciji in daje drugačen vzgled. On je dejansko tisti, ki pelje Slovenijo iz teme, pa tega ne vidimo. Bomo pa o njem čez 20 let govorili, kot o rešitelju Slovenije.

Torej čakamo na 33…

 

Piše: prof. dr. Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor