Zakaj bi morala aktualna vlada odstopiti, se vedno vprašam, ko vidim ali slišim podobne napise? Kaj se bo s tem rešilo?

 

S tem, ko je pred dobrim letom odstopila vlada, katero naj bi sestavljale oz. podpirale levo usmerjene politične stranke, so dali prostor aktualni politiki, ki je na oblasti. Sedaj pa enaki, ki so odstopili, zahtevajo odstop, da bi sami prišli nazaj na vrh. Kaj bo drugače?

Prejšnja oblast je delala drug proti drugemu, katerih pritiskov takratni predsednik vlade ni zdržal, predvsem zaradi neizkušenosti! Morda je sedaj dobil večji vpogled in bi ponovno poskusil, vendar ne kaže, da bi dobil večino.

V Republiki Sloveniji se več ne moremo iti političnih poskusov, zmanjkalo nam je časa in tudi denarja, predvsem pa virov. Če bomo tako nadaljevali se lahko priključimo samo eni od sosednji držav in se ponovno podjarmimo, kar nam je očitno v genih.

Na naslednjih volitvah, bo nekdo moral imeti večino. Ne sme biti cilj, da se nekoga onemogoči, cilj mora biti poenotiti se!

Sam sem pristaš naravnih zakonov. Narava ne pozna demokracije, ne pozna dvojnih iger, ne pozna podtikanja, edini cilj narave je ravnovesje. Narava ni leva, ne desna, narava ima jasen cilj.

Prepričan sem, da je zadnje leto in pol uspelo toliko pretresti našo podzavest, da smo odvrgli večina psiholoških smeti, ki so nas držali v neki nostalgiji.

Nostalgija je tako, kot kopanje v postani vodi, ki je topla a slabega okusa.

 

Piše: prof. dr. Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor