Se lahko zgodi marsikaj povsem nepredvidljivega, nerazumljivega, nenavadnega. Nekdo, ki je bil predsednik stranke, mora čez noč odstopiti s funkcije, pa čeprav predsednik ni bil niti en sam dan.
Nekdo, ki je bil (neodločen) predsednik vlade, mora odstopiti, v opravičilo pa navede povsem nerazumljive razloge. Nekdo, ki je bil v igri, da naj bi postal novi mandatar ali mandatarka vlade, se mora po posvetu in klicu iz Murgel umakniti iz javnosti. In še in še in še je bilo takšnih stvari po telefonskem klicu iz Murgel.
Res je močan ta lobi stricev iz ozadja, t. i. “Murgelski klan”. Kaj nam pomaga demokracija, kaj nam pomagajo volitve, če se vse diktira s strani teh “murgelskih stricev”? Kdo ve, kakšno orožje, kakšno moč imajo v rokah, da z enim samim telefonskim klicem lahko usmerjajo delovanje (levih) političnih strank, njihovih (levih) voditeljev, njihovih (levih) medijev in ne nazadnje, glede na nerazumne odločitve sodišč, bi lahko rekel tudi (levih) predstavnikov sodne veje oblasti, ki bi morali biti po svoji funkciji sicer nevtralni, a kdor vsaj malo vidi samo na eno oko in ni popolnoma slep, lahko takoj opazi, v katero politično smer se nagibajo tiste vitalne odločitve sodišč.
V mojem videnju tega problema sem sam pri sebi popolnoma prepričan, da je bila zmaga Boruta Pahorja na zadnjih predsedniških volitvah verjetno tudi zrežirana preko klica iz Murgel, ker je njegov protikandidat pač potreboval neko odskočno desko, da bi svoje ime potem lahko uveljavil s kreiranjem nove politične stranke in pohoda na morebitno zmago na letošnjih volitvah v Državni zbor. Zopet nova instant politična stranka, zrežirana na podlagi klica iz Murgel, in to dobesedno tik pred volitvami. Že nekajkrat videno in žal tudi udejanjeno v preteklosti, saj volivcem ni bila dosti jasno predstavljena celotna zadeva s temi klici iz Murgel, pa še mediji so (tudi na podlagi klica iz Murgel) celotno zgodbo ovili v celofan in jo tako všečno predstavljali volivcem, da ni čudno, da so šli volivci že tolikokrat na led. Bodo šli tudi letos?
Pravijo, da gre osel samo enkrat na led, slovenski volivci pa neštetokrat… Še dobro, da klici iz Murgel nimajo toliko moči in veljave, da bi odrejali, kdaj in kolikokrat gre lahko nekdo na WC, pa kdaj in koliko lahko je in pije, s kom in kolikokrat se lahko pogovarja… No ja, bolje, da ne kličem hudiča, ker če bodo strici iz ozadja prebrali ta prispevek, bodo res začeli odrejati še to. Čudno, da se tega še niso spomnili sami. Hm, sklepam, da so mogoče kakšen dan ali dva pozabili vzeti Bi (lo) bil …
J. S.