Črna kronika Policijske postaje Domžale in Policijske postaje Kamnik
6. 5. 2019
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA   
Na osnovni šoli Stranje je neznani storilec iz šolske torbe učenke odtujil mobilni telefon znamke Apple Iphone XR 64GB BLUE in jo oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.
Neznani storilec je iz zaklenjenega vozila odtujil udarno vrtalko Hitachi …
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjenega vozila odtujil udarno vrtalko Hitachi, baterijski vijačnik Hitachi ter kotno brusilko Dewalt, in sicer tako, da je razbil steklo na desnih stranskih vratih in na navedeni način prišel v njegovo notranjost. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 
PRIJETI OSEBI PRI TATVINI ORODJA IZ TOVORNEGA VOZILA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni o tatvini orodja iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca iz zaklenjenega tovornega vozila odtujil več kosovo orodja, in sicer tako, da sta na vzvod odprla zadnje desno okno. S tem dejanjem sta oškodovala oškodovanca za okoli 150 EUR. Med pregledom okolice kraja kaznivega dejanja sta bila storilca s strani policistov prijeta. Med postopkom so policisti storilcema zasegli predmete, zoper njiju pa bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. V postopku so policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge, zaradi česar bodo zoper njega uvedli tudi hitri postopek pri prekrškovnem organu.
7. 5. 2019
PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, pri kateri je povzročitelj le te s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobegom s kraja  je bila izrečena globa za prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa.
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil pribl. 530 litrov goriva in z opisanim oškodoval oškodovanca za okoli 650 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
MOTORIST PREVAŽAL OTROKA S SKUTERJEM
Na Ljubljanski cesti v Kamniku je bil pri kontroli prometa ustavljen voznik skuterja, ki je spredaj prevažal 11 let starega otroka. Voznik je bil v zvezi kršitve opozorjen po zakonu v cestnem prometu. 
 8. 5. 2019
HIŠNA PREISKAVA 
 V Šmarci so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo po zakonu o orožju, vendar pri občanu ni bilo ničesar najdenega. Sledi poročilo o izvedenih ukrepih na okrajno sodišče v Kamniku.
 NUDENA POMOČ PSIHIČNEMU BOLNIKU 
 S strani občana, psihičnega bolnika, smo prejeli klic, da potrebuje pomoč. Policista sta na kraju ugotovila dejansko zelo slabo stanje občana, kateremu je bila nudena dežurna zdravstvena ekipa iz zdravstvenega doma Kamnik, kateremu je zdravnik odredil psihiatrično zdravljenje v psihiatrični kliniki Ljubljana Polje, kamor je bil odpeljan.
 PRIJAVA GOLJUFIJE 
 Neznani storilec je izvršil goljufijo tako, da je opravil nakup mobilnega telefona znamke Samsung Galaxy Watch preko podjetja Telekom, za katerega pa lastnik podjetja ni vedel in ga ni odobril nakup s strani podjetja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.
 9. 5. 2019
POSKUS VLOMA V PODJETJE
Neznani storilec je preko noči z silo telesa odprl zadnja vrata poslopja podjetja na Ljubljanski cesti, ki so bila iz notranjosti zvezana z žico, vendar je od dejanja odstopil in ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.
 ZASEGI PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku sedem kršiteljev, ki so jim zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.
11. 5. 2019
TATVINA AVTOMOBILSKE PRIKOLICE 
 Neznani storilec je v Mostah izpred stanovanjske hiše odtujil avtomobilsko prikolico znamke TPV, Bockmann, tip EU2  ALU BCM, srebrne barve, katera je imela zaklenjeno ročko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 
VLOM V KOMBINIRANO VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kombi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata, od koder je izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
PRIJETI OSEBI PRI TATVINI V TRGOVINI
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o prijetih dveh osebah pri tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca odtujila več kosov različne kozmetike v vrednosti približno 600 EUR ter bila pri tem prijeti s strani varnostnika. Policisti bodo zoper obe osebi po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.
12. 5. 2019
GLASNA GLASBA 
S strani občanke smo bili obveščeni o glasni glasbi iz stanovanja stanovanjskega bloka ter motenju nočnega miru in počitka. Na kraju ugotovljeno, da je stanovalec kršil javni red in mir s poslušanjem glasne glasbe. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.  
TATVINA SENČNIKOV
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini senčnikov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izvršil tatvino treh senčnikov, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
SPOR V DRUŽINI
V okolici Kamnika je prišlo do spora v družini. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. 
Vir: Policijska postaja Kamnik in Policijska postaja Domžale