Na predsedniških volitvah, ki bodo letos jeseni je svojo kandidaturo za predsednika države napovedal tudi kamniški župan Marjan Šarec. Predsedniški kandidat je prepričan, da je prišel čas za zamenjavo generacij na enem od najvišjih položajih v državi.

Na družbenem omrežju Facebook je zapisal:”Sprejel sem odločitev, da kandidiram za predsednika republike na letošnjih volitvah. K temu ste me nagovorili ljudje, ki spremljate moje delo in me podpirate. Vaše dosedanje zaupanje je zame velika čast, a tudi odgovornost.”

Za kandidaturo se je odločil, ker je prepričan, da je po 26-ih letih čas za zamenjavo generacij na najvišjih položajih.

Vodilo njegove kampanje bo: “Človek, skupnost, država”, kajti, “brez ljudi ni skupnosti in brez skupnosti ni države. Država smo ljudje.”

Marjan Šarec meni že samo kandidaturo napoveduje, da je Boruta Pahorja mogoče premagati.

Šarec sicer namerava kandidirati s podpisi volivcev.

Marjan Šarec je univerzitetni diplomirani igralec, ki bo konec leta dopolnil 40 let. Že drugi mandat, od leta 2010, je župan Občine Kamnik.

Preden je postal župan, je bil širši javnosti znan predvsem kot radijski in televizijski imitator znanih osebnosti, med njimi tudi nekdanjega predsednika republike Janeza Drnovška.

Poleg njega so kandidaturo na predsedniških volitvah doslej napovedali aktualni predsednik Borut Pahor, slovenski veleposlanik v Skopju Milan Jazbec, Milan Robič, Jožef Jarh ter Žiga Papež.

A. A.