Strokovnjaki trdijo, da vaše najljubše barve povedo veliko o vas. Pa je temu res tako?

Pa poglejmo. Katera je vaša?

Črna

Črna barva je značilna za dostojanstvene, vzvišene in vplivne ljudi, ki pa niso bahavi in vpadljivi. Radi dajejo vtis skrivnostnosti, vendar pa izbiro črne barve mnogokrat povezujemo s potlačitvijo lastnih želja in želja po materialnih dobrinah, kar pomeni, da v sebi skrivajo močno hrepenenje.

Siva

Siva barva je simbol previdnih oseb, ki radi sklepajo kompromise in so delavni ter vztrajni. Iščejo umirjenost in mir, so velikokrat izjemno zaposleni in trdo garajo, čeprav za svoje delo niso nagrajeni. Starejše osebe, ki obožujejo sivo barvo, radi živijo umirjeno življenje z manjšimi vzponi in padci, mlajši ljubitelji sive pa so pogosto zadržani in velikokrat obvladujejo in zadržujejo svoja čustva. So izjemno poslovno naravnani in nagnjeni k temu, da se preveč ženejo k delu.

Rjava

Rjava barva simbolizira vztrajnost in umirjenost, zanesljivost, trpežnost, trdnost ter konzervativnost. Osebe, katerih najljubša barva je rjava, niso impulzivne narave, zaradi česar velikokrat dajejo vtis, da so nejasni in brez načrtov, vendar pa radi prevzemajo odgovornost, so zanesljivi in prijazni.

Vijolična

Ljubitelji vijolične barve so izjemni individualisti, po naravi izbirčni, občutljivi, dlakocepski, občutljivi in imajo močno željo po tem, da so v nečem edinstveni in izstopajoči. So temperamentni, zgovorni in obožujejo umetnost. Čeprav so duhoviti, so velikokrat sarkastični, okolica pa jih pogosto napačno razume, zato dajejo vtis, da so vzvišeni. Ljubitelji te barve so nekonvencionalni, tolerantni in dostojanstveni, zelo radi pa zasedajo visoke položaje v družbi.

Roza

Roza barva uteleša prijaznejše kvalitete ljubiteljev rdeče barve, simbolizira ljubezen in naklonjenost, a brez strasti. Ženske, ki imajo rade rožnato barvo, imajo zelo močan materinski čut, na splošno pa ljubitelji te barve hrepenijo po varnosti, so radi deležni posebne obravnave in želijo imeti urejeno in umirjeno življenje. Potrebujejo veliko ljubezni, se radi počutijo ljubljene in varne, navzven pa velikokrat zato delujejo tudi nežni in krhki. So šarmantni, nežni in včasih neodločni.

Rdeča

Rdeča je barva moči, zdravja in vitalnosti. Običajno jo izbirajo agresivni, prodorni, energični in impulzivni ljudje oziroma tisti, ki bi takšni radi bili. Rdečo povezujemo z ambicioznostjo, vendar pa so ljudje, ki izbirajo to barvo, lahko včasih videti tudi osorni. So odločeni, da bodo iz življenja potegnili, kar se da dobrega, hitro presojajo ljudi in se znajo v trenutku postaviti na eno ali drugo stran. Oboževalci rdeče so optimistični in ne prenesejo monotonosti, so pogosto nemirni in se le redko ozirajo na svoja čustva, lastnosti in potrebe, zato se velikokrat ne zavedajo svojih pomanjkljivosti. Redko so objektivni, za napake pa pogosto krivijo druge. Osebe, ki so po naravi mirne in obožujejo rdečo barvo, s tem izražajo željo po toplini, moči in življenju ali pa skrivajo svojo krhko osebnost pod močno zunanjostjo.

Oranžna

Je barva razkošja in užitka in jo običajno povezujemo z osebami, ki obožujejo luksuz, zabavo in živahno družbeno okolje. Ljubitelji oranžne barve so nagnjeni k dramatiziranju in se radi izpostavljajo, kljub temu pa gre za dobre, priljubljene ljudi, ki so vedno na razpolago. Znajo biti tudi muhasti in neodločni, a se vedno trudijo biti prijetni in ugajati. Oranžna je barva mladosti, moči, neustrašnosti in radovednosti.

Rumena

Rumena je barva veselja, modrosti in domiselnosti. Je najljubša barva ljudi, ki so po duši avanturisti, v življenju iščejo novosti in neobičajne zadeve. Rumeno barvo običajno povezujemo s sončnostjo in iznajdljivostjo, smislom za sklepanje poslov in močnim smislom za humor. Je barva intelektualcev in oseb, ki opravljajo mentalna dela. Ti ljudje so bistri in natančni, imajo dobro izoblikovano lastno mnenje in visoke cilje v življenju. Včasih se kljub temu radi izognejo odgovornosti, saj jim je svoboda veliko ljubša.

Zelena

Zelena je barva harmonije in ravnovesja. Simbolizira upanje, nov začetek in mir, zato jo povezujemo z nežnostjo in odkritostjo. Ljubitelji zelene so v glavnem iskreni, radi priskočijo na pomoč okolici, so precej družabni in imajo radi mir. Njihova slaba lastnost je ta, da prevečkrat podcenjujejo svoje znanje in sebe, da so sramežljivi in tihi, zato jih okolica rada izkorišča.

Modra

Modra barva izraža mehkobo, umirjenost, sočutje in skrb. Ljubitelji modre barve so preudarni, konzervativni, se zavedajo svoje notranjosti in poznajo svoje dolžnosti. So umirjeni, vztrajni, skrbni, občutljivi in se znajo nadzorovati. Godi jim, če jih kdo občuduje zaradi trdnega značaja, modrosti in zvestobe, vendar pa so pogosto neomajni, globoko verujejo v svoja nefleksibilna prepričanja in so preveč previdni. Ne zaupajo ljudem, ki imajo radi razkošje in blišč.

Bela

Bela barva je simbol nedolžnosti, čistosti in preprostosti, mnogi pa jo povezujejo tudi z mladostjo in naivnostjo. Če ste starejša oseba, lahko vaša ljubezen do bele barve simbolizira željo po popolnosti in nemogočih idealih, morda kaže celo na to, da si želite osvojiti nekdaj izgubljeno mladost in svežino. Lahko pa je bela barva tudi znak želje po preprostosti in enostavnem življenju.