Novak Đoković naj bi po poročanju BBC za vstop v Avstralijo trdil, da je bil pozitiven na koronavirus. Kot so zapisali, naj bi njegovi odvetniki trdili, da je bil novak pozitiven pred manj kot mesecem dni, natančneje 16. decembra.

 

Glede na to trditev obstaja resno vprašanje, če je bil res pozitiven, saj se je v času, kot ga na podlagi izjav odvetnikov navaja BBC, udeležil kar nekaj dogodkov in okrogle mize, za kar obstajajo celo foto dokazi.

Vir: Družabna omrežja

16. decembra je bil namreč precej aktiven dan za Novaka, saj se je poleg tega, da naj bi dobil pozitiven PCR test, udeležil in to celo brez maske v zaprtem prostoru, slovesnosti ob izdaji znamke v njegovo čast.

Vir: Družabna omrežja

17. decembra pa se je le dan po prejemu pozitivnega PCR testa Đoković udeležil slovesne podelitve nagrad za perspektivne otroke v svojem teniškem centru.

Vir: Družabna omrežja

Sicer po poročanju ni moč razbrati ali je bil 16. decembra testiran, ali je takrat dobil rezultate oziroma ali je to vse bilo v istem dnevu. Vsekakor pa je res čudno in se nam lahko poraja vprašanje, ali gre za zavajanje tik pred odhodom v Avstralijo, da bi na podlagi prebolevnosti lahko vstopil v državo.

Turnir Australian Open je sicer igralcem ponudil možnost, da priglasijo izjemo na podlagi zdravniške dokumentacije, a ta rok je potekel že teden dni pred tem, natančneje 10. decembra.

Vir: Družabna omrežja

Glede na vse opisano obstajata le dva možna scenarija.

  • Prvi, najverjetnejši je ta, da je potrdilo prirejeno in Novak v resnici ni bil pozitiven 16. decembra lanskega leta.
  • Drugi pa seveda ta, da se je namensko okužil, da bi lahko v Avstralijo vstopil brez cepljenja.

V obeh primerih pa gre seveda za izigravanje pravil, ki veljajo za vse, ne glede na ime in prepoznavnost. Srčno upamo, da drugi scenarij ni resničen, saj bi s tem ogrozil ne le sebe, temveč tudi vse tiste, s katerimi je prišel v stik, saj kot smo zgoraj prikazali, vsekakor ni bil v karanteni.

Primer je vsekakor pripeljan do točke, ko nihče več ne ve, kaj je res in kaj ne. Več bomo vsekakor izvedeli v ponedeljek, ko ima Novak, ki se trenutno nahaja zaprt v varovanem domu za prosilce za azil, zaslišanje.