Za koga se samooklicani vodja civilne družbe res bori? Za malega človeka, kamor upokojenke in upokojenci dejansko sodijo, ali hodi z roko v roki z aktualno vlado in želi ta protest upokojencev preprečiti?

 

V soboto 14. januarja smo na portalu objavili prispevek o vseslovenski stavki upokojenk in upokojencev, ki ga je najavila ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije.

Na članek, ki smo ga delili tudi na naši Facebook strani, se je odzval tudi Jaša Jenull. Tisti Jaša Jenull, ki je dve leti kolesaril ob petkih, tisti Jaša Jenull, ki je pred dnevi organiziral stavko pacientov, za katero bi težko rekli, proti komu je bila uperjena. Po videnem najverjetneje proti zdravnikom, kajti po besedah organizatorjev ni šlo za stavko proti aktualni vladi.

Pod našo objavo je zapisal: “NOVO DNO SDS! Sprevržen poskus zlorabe upokojencev in civilne družbe! Ker vedo, da jih je večina slovencev spregledala, zdaj (tako kot pri nabiranju podpisov za 3 protivladne referendume) poskušajo skriti svojo stranko in se tokrat predstavljati celio kot civilna družba. V resnici sta glavna organizatorja SDS-ovca Pavle Rupar in brezjogurtna Mojca Škrinjar! PROSIM POSVARITE, TISTE ZNANCE IN PRIJATELJE, KI SO JIM MOGOČE NASEDLI!”

Facebook, posnetek zaslona naše objave

Po njegovem zapisu je jasno, da si jemlje ekskluzivno pravico uporabe besedne zveze “CIVILNA DRUŽBA”. V času prejšnje vlade so bili seveda njegovi protesti uperjeni proti vladi, danes pa hodi z njimi z roko v roki. To je jasno pokazala zadnja stavka, kjer so našli cel kup opravičil, zakaj stavka ni usmerjena proti njej, temveč so za celotno situacijo krivdo zvalili na tako imenovane “zdravnike dvoživke”, ki so po njihovo odgovorni za katastrofalne razmere v zdravstvu.

Na njegove komentarje so se odzvali tudi v ljudski iniciativi Glas upokojencev Slovenije. Na njihovem profilu na družbenem omrežju Twitter so zapisali:

 

Napovedana stavka ljudske iniciative Glas upokojencev Slovenije, ki bo 1. februarja ob 15 uri na Trgu republike. Gre za stavko, na katero so pozvali vse upokojenke in upokojence, ne glede na njihovo politično pripadnost, saj to v njihovem boju za višje pokojnine, ki bi omogočale dostojno starost, ni pomembno.

Jaša Jenull pa bi ob taki stavki, če se res ima za predstavnika oziroma samooklicanega vodjo civilne družbe, biti prvi v vrsti, ki bi se stavki tudi pridružil, saj kot ga lahko vedno znova poslušamo, zagovarja malega človeka.

Glas upokojencev Slovenije: Vedno hujšo stisko upokojencev nekateri izkoriščajo za podtikanje in politiziranje in želijo z insinuacijami upokojence odvrniti od tega, da bi se končno začelo reševati njihove očitne težave! Tega ne bomo dopustili! Nam gre preprosto za dostojno preživetje!

Kdo v naši državi pa je mali človek? Kdo je v tem trenutku najbolj ogrožena skupina ljudi, če ne prav upokojenke in upokojenci, ki prejemajo žaljivo nizke pokojnine. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da pokojnine niso socialni transfer temveč plačilo za minulo delo, ki so si ga zagotovili sami.

Prav do njih je sramotno in žaljivo, da so ti prejemki sramotno nizki in jih kljub temu, da so zanje delali mnoga leta, danes porivajo v revščino.

Za koga se torej samooklicani vodja civilne družbe res bori? Za malega človeka, kamor upokojenke in upokojenci dejansko sodijo, ali hodi z roko v roki z aktualno vlado in želi ta protest upokojencev preprečiti?

 

Spletno uredništvo