Janševe “neslane šale”

Ko te neki tiskani medij s “pomembnim” prispevkom močno “pogreje”, žal ne gre drugače, da odreagiraš. Tokrat je urednika vašega portala močno “ogrelo” mnenje Igorja Kršinarja v zadnji številki tednika Reporter, ki ga sicer kupim na vsake “kvatre“.

Njegovo polstransko besedilo na 23. strani tedenske revije, o kateri tukaj ne bi rad zgubljal besed, ima naslov Janševa vojna z mediji. Z rdečimi barvami je. Pomenljivo, ni kaj!

Novinarjev prispevek govori o žaljivih besedah, ki naj bi jih izrekel predsednik največje opozicijske stranke po seji komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami. Ko ga je novinar vprašal o delu komisije glede provizije od iranskega denarja v NLB, katere član je tudi Janez Janša, mu je le – ta odgovoril, da ravno pravi to sprašuje.

Zakaj tak logičen odgovor? Ker se je ta novinar tako sprenevedal z zastavljenim vprašnjem, da ni mogel dobiti drugega!

To je “žaljiv” odgovor? Lepo vas prosim!

Novinarji “prvorazrednih medijev” se namreč bolj ali manj vsak dan “kao” benevolentno spredevedajo, pa če si, spoštovane naše bralke in naši cenjeni bralci, to priznate ali ne.

Novinarjevi kolegici, ki pa ga je spraševala o dnevnem redu sobotnega vrha stranke, pa je predsednik “šaljivo”, na vašem portalu smo zapisali besedo hudomušno, odgovoril, da bodo razpravljali o uredniški politiki njenega (časopisnega) medija.

Kar se seveda ni zgodilo, ker res ni bilo nobene potrebe o tem razpravljati!

Ampak novinar zapiše nato, da gre za neslano šalo, ki so jo po njegovem “nekateri” že izkusili na svoji koži.

Seveda o teh “nekaterih” v njegovem “globokem” mnenjskem prispevku ni ne duha ne sluha.

Nekateri novinarji so zares “mrhovinarji”!

Z imeni in priimki na dan pa je bilo zanj seveda že pretežko priti na dan!

 

Prepričani sem, da bi novinar, če bi pisal po resnici, ki jo seveda pozna, svoje skrpucalo z naslovom Janševa vojna z mediji, napisal popolnoma drugače! Morda bi za naslov uporabili tiskarji celo modro barvo! Kajti rumena bi bila zanje bolj slabo vidna 🙂

O. U.