Janković kandidatoma predlagal, naj umakneta prijavi na razpis

Razpis za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška, bo morala Mestna občina Ljubljana ponoviti, čeprav sta, kot poroča N1, na razpis prispeli dve popolni prijavi, komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pa o njih sploh ni odločala.

Kje se je zapletlo?

Na razpis so se prijavile tri osebe, ena prijava je bila nepopolna, dva kandidata, Miha Bravhar in Žiga Klančar pa sta izpolnjevala razpisne pogoje. A še preden bi se o njuni primernosti izrekla komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja in odločala, koga od njiju bo predlagala mestnemu svetu, sta oba svoji prijavi umaknila.

Do tega je prišlo, kot piše N1, po tem, ko sta se sestala z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ta pa jima je dejal, naj kandidaturi umakneta. Kot namreč poroča portal, naj bi si ljubljanski župan na čelu Kina Šiška želele trenutnega  direktorja Slovenskega mladinskega gledališča Tiborja Miheliča Syeda.

Mestna svetnica iz vrst Levice Urška Honzak je za N1 dejala, da o kakršnihkoli razgovorih župana s kandidatoma, ki sta izpolnjevala pogoje za mesto direktorja, niso bili obveščeni niti člani in članice komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki sicer vodi postopke v zvezi z razpisom in ki naj bi predvidoma na decembrski seji opravila razgovore s kandidatoma. In da je, če te informacije držijo, to izjemno neprimerno, netransparentno in celo koruptivno. Podobno meni tudi član mandatne komisije iz vrst SDS Igor Horvat, ki je za portal N1 izpostavil, da doslej ni bil obveščen niti o tem, kdo se je prijavil na razpis za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška, niti o kakšnem umiku kandidatur. in, da je naloga komisije, da mestnemu svetu predlaga najboljšega kandidata, ne pa da kadrovsko selekcijo naredi župan Zoran Janković.