Janez Janša in Romana Tomc: Borili se bomo do zadnjega preštetega glasu

Ob zaključku kampanje za volitve v Evropski parlament sta za medije spregovorila nosilka liste Romana Tomc in predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Poudarila sta, da mandati še niso razdeljeni in da se bo SDS borila do zadnjega preštetega glasu.

Nosilka liste SDS Romana Tomc je ob zaključku kampanje dejala, da so v SDS zadovoljni z vsem, kar so kandidati naredili. Poudarila je, da so v SDS poskušali predstaviti vsebino, ob tem pa da so bili večkrat potegnjeni v notranjepolitične teme, kar absolutno niso teme EU in nekaj, kar bi bilo aktualno za prihodnost EU.

Dva dni, kot je še do zaprtja volišč, bo ključnih je dejala Romana Tomc in poudarila, da si v Slovenski demokratski stranki želijo čimvečje udeležbe: »Boj bo potekal do zadnjega glasu, do sedmih zvečer v nedeljo«.

Kot je poudarila nosilka liste, vsak glas šteje: »Lepo vabim vse ljudi, posebej tiste, ki bodo glasovali za stranko SDS, ki se zavzema za evropski način življenja, za varno Evropo, da pridejo na volitve in obkrožijo najboljše«.

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je ob zaključku kampanje zahvalil celotni ekipi. Kot je dejal, je bila Slovenska demokratska stranka prva, ki je predstavila močno ekipo kandidatk in kandidatov za Evropski parlament in tudi prva, ki je predstavila vsebinski manifest, v katerem so zapisali, kako si predstavljajo Evropo v prihodnje.

Glede pričakovanj je predsednik SDS poudaril, da bitka še traja. Kot je dejal, je bilo v soočenjih bolj malo prostora za soočenje različnih mnenj o prihodnosti Evrope: » Vse drugo je prevladovalo. Tudi ne vemo, kaj vse bo predsednik vlade še obljubil do zaključka volitev. Tega je bilo ogromno, niti se ne da vsega resno komentirat«.

Ob koncu je Janez Janša spregovoril še o pričakovanjih pred nedeljskimi volitvami: »Kot vidite ankete, so napovedi tesne, kar pomeni, da ni še nič odločeno, mandati še niso razdeljeni in Slovenska demokratska stranka se bo borila za boljšo Slovenijo, za boljšo Evropo, do konca zadnjega preštetega glasu«.