9.10.2017

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino mobilnega telefona.

Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški s točilnega pulta v gostinskem lokalu v naselju Moste odtujil mobilni telefon znamke Huawei P9 s telefonsko številko operaterja Telekom in jo s tem oškodoval za okoli 430 evrov.

POŠKODBA PRI CEPLJENJU DRV

Policista sta v naselju Sela obravnavala nesrečo pri delu. Ugotovljeno je bilo, da je občan pristopil do traktorja in zaradi nepazljivosti nehote dal ročico v prestavo, pri čemer mu je traktor zapeljal čez nogo in ga poškodoval. Cepljenje drv je opravljal sam na svoji parceli za lastne potrebe. Na kraju je bil oskrbljen s strani ZD Kamnik in odpeljan na UBKC Ljubljana. Sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.  

11.10.2017

PRIJAVA IZSILJEVANJA NA FACEBOOKU

Na policijsko postajo se je zglasil občan in na zapisnik podal prijavo izsiljevanja. Ugotovljeno, je bilo, da je neznani storilec na družabnem omrežju Facebook kontaktiral s prijaviteljem ,nato pa ga je po zasebnem pogovoru ta začel izsiljevati za denar, sicer bo na internetu objavil njegov posnetek z intimno vsebino.

Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

12.10.2017

TATVINA PRENOSNEGA WC

Policisti smo bili obveščeni o tatvini prenosnega wc v industrijski coni Žeje, in sicer je neznani storilec iz gradbišča pred podjetjem izvršil tatvino prenosnega wc in podjetje oškodoval za okoli 1100 evrov.

Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

TATVINA EPILATORJA V TRGOVINI BIG BANG

Na PP Kamnik se je zglasil vodja poslovalnice Big Bang in prijavil tatvino IPL epilatorja, ki sta ga izvršila neznanca in podjetje oškodovala za okoli 300 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

13.10.2017

VLOM V KLET IN TATVINA KOLESA

Policisti so obravnavali vlom v klet iz katere je bilo odtujeno moško treking kolo znamke Winora Nepal 64, št. okvirja W17CE66473, bele barve z modrim napisom in lastnika oškodoval za okoli 625 evrov.

Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA POSLOVNIH GOLJUFIJ

Policijska postaja je v tem tednu prejela več prijav v zvezi kaznivega dejanja poslovne goljufije zoper podjetje, ki je izdelovalo protivlomna vrata. Policisti so sprejeli ustno ovadbo za kaznivo dejanje poslovne goljufije, zasegli dokumentacijo in vse skupaj odstopili pristojni policijski postaji Vič.

14.10.2017

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU

Policisti so v naselju Križ obravnavali vlom v st. hišo, in sicer je neznani storilec na vzvod skozi okno spalnice vlomil v hišo, pregledal prostore in ukradel denar v višini  300 evrov, zlato verižico z obeskom in tri ženske ure. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

15.10.2017

INTERVENCIJA V SAMSKEM DOMU

Policista sta v samskem domu v Kamniku obravnavala spor med sostanovalcema, in sicer je storilec proti oškodovancu polil NN tekočino in mu grozil z nožem, prilepljenim na palico z razdalje 5 m. Storilcu so bili zaseženi vsi predmeti, od oškodovanca pa sprejet zapisnik o sprejemu predloga za pregon. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Dušan Hočevar
policijski inšpektor I
Policijska postaja Kamnik