Vstopili smo v najbolj čaroben mesec v letu in številna mesta in kraji po Sloveniji bodo zasijala v soju tisočerih prazničnih luči. Zaradi trenutne epidemiološke slike in ukrepov za omejitev širjenja okužb, žal praznični december ne bo tak, kot smo ga poznali pred epidemijo, a na Občini Ivančna Gorica vseeno pripravljamo nekaj prazničnega utripa za občanke in občane Ivančne Gorice.

 

Na veliko veselje naših najmlajših občanov, bo v prihajajočih dneh našo občino ponovno obiskal sveti Miklavž. Seveda srečanje z njim ne bo tako množično, kot minula leta na Sokolski ulici v Ivančni Gorici, ampak se bomo tokrat z njim srečali na bolj epidemiološko ustrezen način.

Otroke, starše, dedke in babice zato vabimo, da se na VAREN NAČIN srečajo s svetim Miklavžem v soboto, 4. decembra 2021, ob 18. uri, v starem mestnem jedru Višnje Gore. Miklavž bo obdaril otroke iz občine Ivančna Gorica do vključno 7. starosti leta, obdaritev pa bo potekala po sistemu DRIVE-IN (v mestno jedro Višnje Gore se pripeljete z avtomobilom, skozi avtomobilsko okno pozdravite Miklavža, ki bo otrokom na varen način izročil darilo ter se varno odpeljete proti domu). Prihod v Višnjo Goro bo ustrezno označen s strani redarske službe.

Pred prihodom svetega Miklavža v našo občino pa bo župan Dušan Strnad simbolično prižgal praznične luči v centru Ivančne Gorice. Praznična okrasitev bo zasijala tudi v nekaterih večjih krajih naše občine.

December pa je primeren čas, da se v Višnjo Goro še vrnete in si ogledate tudi Hišo kranjske čebele.

Vir: Občina Ivančna gorica