Huda jamarska nesreča v Vranjedolski jami v okolici Cerknice

Včeraj okoli 20. ure je bila policija obveščena o jamarski nesreči na območju Cerknice. Po doslej znanih podatkih je pri raziskovanju nove jame prišlo do nesreče, ko je odkrušen kamen zadel osebo in jo huje poškodoval.

Policija nas je obvestila, da se na kraju nahajajo tudi člani jamarske reševalne službe, gasilci, člani civilne zaščite, reševalci in druge službe, ki so že pričele z reševanjem, vendar zaradi nedostopnega terena reševanje osebe iz globine še vedno poteka.

Nesreča se je zgodila ob 20.04 uri v Vranjedolski jami v bližini Dolenje vasi v občini Cerknica. V intervenciji posredujejo člani JRS RC Postojna, Sežana, Ljubljana, Kranj in Novo Mesto, gasilci PGD Cerknica pripadniki NUS gorenjske in ljubljanske regije.

Na kraju dogodka so bili tudi člani Regijskega štaba CZ Notranjske in poveljnik občinskega štaba CZ Cerknica. Ob 00:30 je zdravnica JRS prišla do poškodovane osebe, ki je v nezavesti in neodzivna. Člani JRS so pričeli s širjenjem ozkih prehodov v jami z MES, a osebe še niso uspeli rešiti in reševanje še poteka.

 

Spletno uredništvo
Naslovna slika je simbolična