Grims predsedniku vlade: v zgodovino boste šli kot najslabši premier vseh časov

V okviru redne seje Državnega zbora je predsednik vlade Robert Golob danes odgovarjal. na poslanska vprašanja. Prvi je vprašanje premierju zastavil poslanec SDS mag. Branko Grims in sicer v zvezi z ukrepi zaradi povečanega števila nezakonitih migracij, ki so, kot je izpostavil poslanec, problem celega sveta in eden najbolj perečih problemov Evropske unije, edina uspešna in ustrezna obramba pred tovrstnimi migracijami pa je skupno delovanje na ravni EU.

kot je izpostavil Grims, je v EU letos vstopilo 3,7 milijona legalnih migrantov, nezakonitih pa 300 tisoč in ob tem dejal, da je včeraj je italijanski notranji minister napovedal možnost, da ukinejo Schengen na meji s Slovenijo, ker z ilegalnimi migranti prihaja nevarnost terorizma. Kot je dejal Grims, se je poplava migrantov začela s signalom podpiranja ograje.

premierju je še dejal, da je vlada za hrbtom DZ, torej brez predhodnega soglasja v DZ, dala soglasje k večinskemu odločanju in potem še soglasje k paktu za obvezno relokacijo ali obvezne migrantske kvote: “To se je zgodilo nezakonito, protiusstavno. V zgodovino samostojne Slovenije boste šli kot najslabši premier vseh časov. Ker je to veleizdaja, kot veleizdajalec Republike Slovenije”. 

Golob je na to odgovoril, da so migracije tako velik problem, in da je kakršnokoli nastopaštvo, ki smo mu po njegovo priča, v resnici namenjeno, da vnaša nemir v državo. “Ljudje pa ga ne potrebujejo. Slovenije je v oktobru skupaj z Italijo začela izvajati ukrepe, s katerimi z dodatnimi kontrolami na mejah preprečujejo se vzpostavlja temeljit nadzor nad tihotapskimi mrežami. Slovenska policija je bila zelo uspešna”, je zatrdil.