“Gospod minister, bolniki so veseli vašega odhoda”

Tole medijsko dogajanje glede koronavirusa je šlo prek meje dobrega okusa.

Zaradi slabe odzivnosti države je zdravniška zbornica (po tem, ko ni prejela odgovorov) javno opozorila na pomanjkanje opreme in nesprejemljivost prevelikega števila vhodnih točk za bolnike s sumom na okužbo, kjer bi se srečevali z zdravimi prebivalci. Zbornica je predlagala, da se zadeve uredijo po vzoru Švedske.

Minister Šabeder in predsednik vlade v odstopu Šarec sta, namesto da bi dobronamerno vzela opozorila in pomirila javnost, da bo za opremo poskrbljeno v kratkem in da bodo zadeve začeli reševati skladno z opozorili stroke, začela nerazumno napadati zbornico, da naj neha širiti strah in paniko.

Šarec je celo povedal, da je to tako, kot da bi policist rekel, da ga je strah orožja.

Blagor ubogim na duhu, ampak ustrezna primerjava bi bila, da so opozorila zbornice analogna opozorilom policistov, da so se pripravljeni spopasti z oboroženimi tolpami, ampak da nimajo neprebojnih jopičev in streliva.

Na srečo je državna sekretarka – zdravnica na primarni ravni – hitro prisluhnila strokovnim opozorilom, tako da bo organizacija prvih stikov sedaj zelo dobra. Hvala, Simona.

Minister Šabeder pa v svoji nečimrnosti in maščevalnosti, ker je zbornica razgalila njegovo nesposobnost in nestrokovnost, ne more ne da bi sejal sovraštvo do nekoga, ki je zgolj opozoril na njegovo nedelovanje.

Pa ne bi tega omenjal na fb, če se ne bi danes zgodilo nekaj res edinstvenega.

Na 24ur je namreč precej na silo nastopil prof. Samo Uhan s FDV (poznan tudi iz zgodbe o najemanju “tržnih” stanovanj v lasti MOL), ki je dodobra popljuval opozorila zbornice o pomanjkanju opreme in neustrezni organizaciji.

OK, pač nek nestrokovnjak je začutil željo, da deli svoje mnenje o strokovnih opozorilih, ne da bi upošteval ozadja dogajanja in premišljenosti takšnega obveščanja zaradi zaskrbljujoče neodzivnosti države.

Ampak …

Gospod Uhan je mož Lucije Mak Uhan, vodje kabineta Šabedra, pred tem piarovke Šabedra v UKC, pred tem piarovke Viator&Vektor.

No, to pa so že precej bedne metode, nevredne še največjih političnih nevretenčarjev.

Gospod minister – godspeed and good riddance!

Bolniki so lahko veseli vašega odhoda. Tudi zaradi drugih zadev, o katerih bom pisal kdaj drugič.