Gospod Janez Kvaternik je obhajal srebrni mašni jubilej

Sredi dopustniških dni je obhajal svoj srebrni mašni jubilej – 25 let duhovništva, šmarski župnik g. Janez Kvaternik.

V sredo, 2. avgusta, se je zbralo farno šmarsko občestvo in sorodniki župnika Janeza pri slovesnosti v šmarski župnijski cerkvi, kjer je bral mašo ob svojem jubileju. V nagovoru je župnik Janez poudaril, da je duhovništvo ljubezen in dar Jezusovega srca posamezniku, ki se odloči posvetiti svoje življenje.

Kot je sam povedal, lahko za razumevanje duhovniškega poklica primerjamo izkušnjo zaljubljenosti –  takrat je človek predan in naklonjen izbrani osebi bolj kot drugim, a je zaljubljenost začasno čustvo, Božji klic pa je večen in človeka nikoli ne zapusti.

Božja beseda je učinkovita in ostra, človeka ne rani, temveč ga očiščuje in mu prinaša notranjo svobodo. Zato bodimo in živimo kot otroci luči!

Ob daritveni mizi se mu je pridružil še g. Ciril Oražem, duhovnik v pokoju. Slovesnost so povzdignili ubrani glasovi župnijskih pevcev, molitve zbranih vernikov, narodne noše, pritrkovalci,… V zahvali so farani g. župniku zaželeli blagoslova in Božjega varstva farnega zavetnika in  mu obljubili molitveni spomin. Ob koncu se je g. župnik Janez zahvalil vsem sodelujočim pri tej slovesnosti, posebej pa tudi svoji gospodinji gospe Mari, ki ga že 21 let spremlja. Vsem zbranim pa se je zahvalil s stiskom roke.

Večer se je zaključil v prijetnem druženju pred mežnarijo ob dobrotah domačih gospodinj.

P. T.

Fotografije: Lojze Flisek