Včeraj je Aleš Primc v Državni zbor vložil zbrane podpise za razpis družinskega referenduma za zaščito otrok in družin. 

Povedal je, da so izpolnili prvi cilj na poti do referenduma za zaščito otrok in družin. V samo petih dneh so zbrali neverjetnih 30.637 podpisov! To je 12x več, kot je predpisano z zakonom.

Državljanke in državljani iz vseh koncev Slovenije na ta način vladi in Državnemu zboru pošiljamo čudovito sporočilo: »Spoštujemo materinstvo in očetovstvo. Otrok potrebuje mamo in očeta. To mora spoštovati tudi država.«

Aleš Primc: “Hvala vsem, ki ste oddali podpis! Hvala vsem, ki ste zbirali podpise! Hvala vsem, ki ste organizirali zbiranje podpisov v svojih krajih po vsej Sloveniji! Hvala vsem, ki ste podpise pripeljali v Ljubljano. Hvala vsem, ki ste v ta namen molili. Hvala vsem, ki ste darovali finančno pomoč. Iz srca hvala in čestitke za vse opravljeno delo! Eno delo smo skupaj čudovito opravili, sedaj nas čakajo že nove naloge.

Naslednji koraki

Predsednica Državnega zbora Klaločar Zupančičeva in sedaj dve možnosti. Ali bo ali razpisala rok za zbiranje 40.000 podpisov overjenih na upravnih enotah ali pa bo Državni zbor sprejel sklep, da referenduma ne razpiše, kar se je zgodilo že leta 2011 in 2015. Če bo razpisan rok za zbiranje podpisov, se bo le te začelo zbirati takoj.

V primeru, da bo sprejet sklep, da se referenduma ne razpiše, pa Primc obljublja, da bodo tako kot leta 2011 in 2015 vložili pritožbo na Ustavno sodišče in nadaljevali sodno bitko na Ustavnem sodišču.

Istočasno pa se je Primc obrnil tudi na vse državljanke in državljane:

Prostovoljke in prostovoljci, rabimo vašo pomoč

Opraviti moramo veliko administrativnega dela, ki ga lahko opravljate doma. Vabimo prostovoljke in prostovoljce, da nam priskočite na pomoč. Javite se na el. naslov: [email protected]  Vsem vnaprej hvala!

Prošnja za finančno pomoč za izvedbo aktivnosti za Družinski referendum za zaščito otrok in družin

Prosimo vas, da po svojih močeh pomagate izvesti aktivnosti za družinski referendum za zaščito otrok in družin. Svojo finančno podporo lahko nakažete na:

Združenje Gibanje za otroke in družine 
TRR:SI56 6000 0000 0664 036 
referenca/sklic: SI 99 
namen: Družinski referendum 2022

 

Spletno uredništvo
Vir fotografij: Facebook profil Aleš Primc