Miha Ulčar (http://domzalec.si/) je 8. avgusta 2015 zapisal: “Nova sodobna garažna hiša v centru Domžal, ki je bila zgrajena v dobrem letu dni, bo v ponedeljek 10. avgusta 2015, že na voljo uporabnikom.

Garažna hiša center Domžale P + R je zgrajena v treh etažah: klet- medetaža, dve nadstropji in streha, ki je urejena kot parkirna površina. Skupaj je na voljo 228 parkirnih mest.”

V Delu pa je 30. junija 2017 tole napisala Maša Jesenšek:” Garažna hiša v Domžalah: nepremišljena naložba in 1,5 milijona neupravičeno porabljenih evropskih sredstev. “

V istem članku pa je zapisala še tole:” Niti v enem mesecu niso našteli več kot sto vozil, »rekord« je bil dosežen oktobra 2015, ko jih je bilo 89 in ko so pobrali dobrih 200 evrov parkirnine.” 

Na vašem portalu pa smo napisali tole: “Čeprav so hoteli (»odgovorni«) občinski možje z novo pridobitvijo pregnati smrdljive jeklene konjičke iz mestnega središča, jim to še do danes žal ni uspelo. Pred odprtjem so sicer napovedovali, da bodo v garaži množično parkirali predvsem vozniki, ki se v Domžale pripeljejo iz sosednjih občin in v Domžalah za pot v službo prestopijo na javna prevozna sredstva, vendar se to ni zgodilo. Ker je večina med redkimi uporabniki garaže v njej parkirala manj kot eno uro, ko je parkiranje še brezplačno, tudi izkupiček od parkiranja sploh ni omembe vreden, a na občini menda še ne razmišljajo o morebitnem znižanju cen.”

Gospod župan Toni Dragar, do kdaj še?

O. U.
Foto: B. O.