Včeraj smo bili priča atraktivnima tekmama, ki sta postregli tudi z zadetki. Brez podaljškov tudi včeraj ni šlo. 

 

Anglija je v popoldanskem obračunu povsem nadigrala Nemčijo, čeprav rezultat morda ne kaže tega. Anglija je imela tekmo pod kontrolo, taktično so odigrali briljantno tekmo. Zopet je eksplodiral Raheem Sterling, ki je bil tudi najbolj opazen na tej tekmi. Poleg njega je potrebno izpostaviti še Declana Rice-a, trenutno enega najboljših zadnjih veznih igralcev na svetu, ki ga je bilo po celotnem igrišču dovolj in je eden najbolj zaslužnih za to zmago. Nemci, razen priložnosti Thomas-a Muller-ja, niso sestavili nič, omeniti je potrebno še priložnost Tima Wernerja, a kot po pravilu zopet ni zadel.

Vir: Twitter

Nemčija se tako poslavlja od evropskega prvenstva, prav tako pa se poslavlja tudi selektor Joachim Low, ki je kar 15 let uspešno vodil Nemško reprezentanco.

Vir: Twitter

Tekma med Švedsko in Ukrajino je postregla z odličnim prvim polčasom iz obeh strani. Švedi so v tekmo vstopili kot favoriti na papirju, a tega na igrišču ni bilo opaziti. Ukrajinci so odigrali odlično tekmo. Povedli so preko Zinchenka po lepi podaji Yarmolenka. Lep gol mladega Zinchenka iz enega najtežjih udarcev v nogometu. Švedi so izid v zaključku izenačili po strelu Forsberga, ki je imel pomoč enega od ukrajinskih branilcev, od katerega še je žoga odbila in presenetila Buschana.

Vir: Twitter

V drugem polčasu smo spremljali le bledo senco prvega polčasa in tekma se je zavlekla v podaljške v katerem pa so bili Ukrajinci uspešnejši, ko je v zadnji minuti zadetek dosegel Dovbyk.

Vir: Twitter

Sledi dvodnevni počitek, potem pa se bodo začela četrtfinalna srečanja.

 

 

Piše Kristjan Draksler