Dobrodelnost res ne pozna meja

Lions klub Vrhnika bo praznični božični čas tudi letos popestril in obogatil z Dnevom dobrodelnosti, ki bo v soboto, 21. decembra, od 8. do 13. ure. Nova je lokacija, to je Športni park Vrhnika, kjer so že postavljene stojnice, pod šotorom pa je priljubljeno drsališče.

Dogajanje bo izredno pestro, saj bodo pripravili vrsto aktivnosti. Sodelovala bosta območno združenje Rdečega križa Slovenije in Varstveno-delovni center Vrhnika, predstavila se bo rokodelska skupina Kvakvačkaš, svojo prisotnost pa so tudi že potrdili člani Društva ljubiteljev narave in običajev Notranjske. Med udeleženci Dneva dobrodelnosti bodo tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Verd, ki bodo zagotovo prikazali kakšno zanimivost iz svojega življenja in dela.

V šotoru v športnem parku bo Mala mestna galerija na ogled postavila razstavo risb, ki so jih šolarji ustvarjali za Plakat miru. Predstavili se bodo še člani Društva upokojencev Vrhnika, poleg njih pa tudi večgeneracijski center. Svojo 150-letnico bo na dnevu dobrodelnosti proslavil vrtec Montessori z Vrhnike, seveda pa bodo v športnem parku prisotni tudi člani Lions kluba Vrhnika in podmladek iz LEO kluba.

Rdeči križ bo predstavil postopke oživljanja.

Dan dobrodelnosti, kot že ime pove, ima izjemno poslanstvo. Za otroke bodo pripravili božično predstavo s priljubljeno Damjano Golavšek, na obisk pa bo prišel tudi Božiček, ki bo otroke obdaril z zelo lepimi darili.

Sicer pa se vrhniški lionsi lahko pohvalijo z izjemno uspešnim in lepo izpeljanim dobrodelnim koncertom, ki je bil v začetku novembra.

Zbrali so kar 10.000 evrov dobrodelnega izkupička, ki bo šel za nakup božičnih daril za otroke, prispevka pa se bodo razveselili tudi v večgeneracijskem centru, društvu Sožitje.

Primož Hieng