Dobrodelna akcija za Gala – za “pufe” Humanitarnega društva Maus!

Foto: PopTV
Kjer je dim je tudi ogenj in žalosti nas smo, da je kaj takega sploh mogoče. Humanitarno društvo Maus, kateremu so Mariborčani, okoličani in ostali Slovenci zaupali, se je izkazalo, da smo z zbiranjem denarja poplačali le “pufe” Nataše Švikart.

Kot poroča 24ur so se očitki in opozarjanja na netransparentnost poslovanja društva Maus, ki zbira denar za dečka Gala, izkazali za resnične. Galova mama je namreč odšla na policijsko postajo in ovadila predsednico društva Maus Natašo Švikart. To so potrdili tudi na PU Maribor. Kot so povedali, so danes prejeli prijavo zoper enega od humanitarnih društev.

“Policisti bodo prijavo proučili in zbrali potrebna obvestila, nato pa bodo pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku,” so sporočili.

24 ur tudi poroča, da se je Galova mama, Nataša Vrbnjak Šteflič  včeraj sestala s Švikartovo, ki ji je v vpogled prinesla bančne izpiske.  Ob tem ji je Švikartova tudi priznala, da je z računa vzela 30.000 evrov, da je, ob razhodu s partnerjem lahko rešila svoj stanovanjski problem. Švikartova je še pojasnila, da je denar vzela za tiskanje knjig in reševanje svojega stanovanjskega problema.

Kot je poudarila, denarja ni ukradla, ampak si ga je sposodila.

Mami je tudi že dala podpisano izjavo, da ji bo denar v najkrajšem možnem času vrnila. Julija naj bi si tako sposodila 29.000 evrov.

Galovi starši so se včeraj, ko so izvedeli, da je Švikartova vzela denar z računa, odločili, da sodelovanje z društvom prekinejo.

Denar, ki je trenutno na računu, bo Švikartova nakazala na osebni račun Galove mame, danes pa bodo ustavili tudi vse telefonske linije, preko katerih se je zbiralo za Gala. Če bo na račun društva pritekel še kakšen evro, pa ga bodo, tako obljublja Švikartova, prenakazali Galovi družini.

Nataša Švikart je z zbiranjem denarja naplahtala tudi nas, ki smo želeli Galu priskočiti na pomoč. Kako boste od sedaj napraj lahko pomagali Galu, vam bomo sproti tudi sporočili!

O. U.